Walk the Wall: Ανακαλύπτουμε και περπατάμε τα τείχη του Θεμιστοκλή στην Αθήνα

Walk the Wall


Το Walk the Wall Athens είναι ένα εξαιρετικό δωρεάν app για Android και iOS συσκευές που μας κάνει περιήγηση στο τείχος του Θεμιστοκλή που περικυκλώνει την πόλη της Αθήνας.

Η εφαρμογή έχει κατασκευαστεί από την ελληνική ΜΚΟ "Δίπυλον" και έχει βραβευτεί με ασημένιο βραβείο, τον Σεπτέμβριο του 2018, στην κατηγορία Τουρισμός/Κουλτούρα στα Mobile Excellence Awards. Παράλληλα, έχει προταθεί σαν την "καλύτερη ψηφιακή λύση" για την Ελλάδα στα World Summit Awards 2018. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε, πως ιστορικά, το Δίπυλον είναι η μεγάλη πύλη στη δυτική πλευρά του αθηναϊκού τείχους.

To Walk the Wall Athens είναι αρκετά πλούσια σε περιεχόμενο, καθώς περιέχει έναν μεγάλο διαδραστικό χάρτη με 35 διαφορετικά σημεία ενδιαφέροντος. Για σημεία στα οποία το τείχος είναι ορατό, υπάρχουν ακριβής συντεταγμένες στην εφαρμογή, ώστε να μπορούμε να τα βρούμε, ενώ παράλληλα παρέχετε και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό με πληροφορίες για τις αρχαιότητες που θα συναντήσουμε στην βόλτα μας. Τα 35 σημεία ενδιαφέροντος για το τείχος του Θεμιστοκλή που υπάρχουν στην εφαρμογή, έχουν επιλεχτεί από την ομάδα του Δίπυλον, μέσα από τα 180 διαφορετικά σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Δείτε ένα βίντεο:


Έκδοση: 1.0.4
Μέγεθος: 100-135MB
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4 και πάνω, iOS 9.0 και πάνω
Κατασκευαστής: DIPYLON
Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram