uBlock Origin: Ίσως ο καλύτερος δωρεάν adblocker αυτή τη στιγμή στην αγορά

uBlock Origin

H αναγκαιότητα για χρήση adblocker ακόμα και στο απλό καθημερινό σερφάρισμα στο διαδίκτυο, έχει οδηγήσει στην δημιουργία πολλών νέων τέτοιων λογισμικών, με το uBlock Origin να φαίνεται πως είναι το καλύτερο δωρεάν προϊόν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Καταρχάς, ο Ublock Origin αποτελεί open-source adblocker, πράγμα που σημαίνει ότι ο κώδικας είναι ανοιχτός και ο χρήστης μπορεί όχι μόνο να τον ελέγξει, αλλά και να κάνει τροποποιήσεις, ενώ το plug-in είναι διαθέσιμο για όλους τους μεγάλους browser (Chrome, Firefox, Edge, Safari και Edge).

Παράλληλα ο adblocker περιέχει ενεργοποιημένα από την εγκατάσταση, κάποια πολύ ισχυρά φίλτρα και ταυτόχρονα επικοινωνεί με adblock servers με σκοπό την γρήγορη ανίχνευση και απενεργοποίηση νέων διαφημίσεων και malware. Τέλος, οι developers έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην κατασκευή του uBlock Origin σαν ένας «φθηνός» από άποψη χρήσης μνήμης και επεξεργαστή του υπολογιστή.

Σημαντική Σημείωση: Το να χρησιμοποιείς Adblockers ασυνείδητα και χωρίς φραγμό σε όλες τις ιστοσελίδες που επισκέπτεσαι, θεωρείται έλλειψη σεβασμού προς τον συντάκτη της εκάστοτε ιστοσελίδας.

Οπότε, καλό είναι, στις σελίδες που αγαπάς και θέλεις να ενημερώνεσαι, να αφαιρείς το Adblock πρόγραμμα (κάθε σοβαρό πρόγραμμα διαθέτει τέτοια επιλογή για μεμονωμένες άρσεις αποκλεισμού διαφημίσεων).

Μπορεί μερικές σελίδες που επισκέπτεσαι (όπως ταινίες online, τζάμπα ποδόσφαιρο κτλ) να εκμεταλλεύονται τη δημοφιλία τους και να «μπουκώνουν» τα site τους με ένα σωρό Pop up παράθυρα με διαφημίσεις αμφιβόλου ποιότητας, αλλά υπάρχουν και sites που σέβονται τον αναγνώστη τους και οι διαφημίσεις που έχουν δεν κουράζουν. Είμαστε και εμείς ένα site από αυτά και νομίζω έχουμε κάθε δικαίωμα να εκφέρουμε αυτή την άποψη/προτροπή. 

Mέγεθος: 3.43 MiB
Browsers: Chrome, Opera, Safari, Firefox, Edge
Έκδοση: 1.54.0
Πηγή: uBlockOrigin.com
Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal