CloneApp - Μικρό πρόγραμμα που προσφέρει ένα «διαφορετικό» backup

CloneApp

Σε αντίθεση με τα περισσότερα προγράμματα που προσφέρουν λειτουργίες back-up για αρχεία και προγράμματα του υπολογιστή μας, το CloneApp (μόνο για Windows 7|8|10) εκτελεί μία τελείως διαφορετική λειτουργία.

Η εφαρμογή, αντί να κάνει back-up σε ολόκληρα αρχεία και προγράμματα, κρατάει ουσιαστικά τις ρυθμίσεις του χρήστη, ώστε όταν ξανα-εγκαταστήσουμε κάποιο πρόγραμμα, με την χρήση του CloneApp, να μην χρειαστεί να το ξανα-σετάρουμε από την αρχή. 
Η βασική λειτουργία του CloneApp είναι δηλαδή να κάνει back-up μόνο δεδομένα από την Registry, αλλά και τα configuration αρχεία που βρίσκονται στου φακέλους των προγραμμάτων στα Windows.

Για να το χρησιμοποιήσουμε, αρκεί να το κατεβάσουμε από το link που παραθέτουμε πιο κάτω, και να το περάσουμε στον υπολογιστή μας. Η εφαρμογή είναι portable οπότε δεν χρειάζεται εγκατάσταση και είναι έτοιμη να λειτουργήσει άμεσα, αρκεί να την «τρέξουμε» ως Διαχειριστές. 

Το CloneApp υποστηρίζει πολλά γνωστά λογισμικά όπως τα 7-Zip, Adobe Photoshop, Adobe Reader, BlueStacks, Classic Shell, Gimp, Google Chrome, Google Earth, IrfanView κ.α, όπου η συγκεκριμένη λίστα εμφανίζεται αφού ανοίξουμε την εφαρμογή.
Στη συνέχεια διαλέγουμε το πρόγραμμα που θέλουμε να κάνουμε back-up και "τρέχουμε" την εφαρμογή. Αν το back-up είναι επιτυχημένο, τότε θα μπορούμε να ανακτήσουμε τα συγκεκριμένα επιθυμητά αρχεία και ρυθμίσεις του προγράμματος, πατώντας απλώς στο κουμπί Restore (Ανάκτηση) που υπάρχει στο CloneApp.

Έκδοση: 2.15.606
Μέγεθος: 231 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows 7|8|10
Κατασκευαστής: Builtbybel
Πηγή: MajorGeeks.com
Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram