ConvertAll: Tο απόλυτο δωρεάν πρόγραμμα μετατροπής μονάδων με άπειρες δυνατότητες

ConvertAll


To ConvertAll είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για Windows και Linux που μας βοηθάει στην μετατροπή φυσικών μονάδων. 

Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα απλοϊκό και εύχρηστο (όπως μπορείτε να δείτε και από την εικόνα). Mετά την σύντομη εγκατάστασή του (έχει μέγεθος, γύρω στα 16MB), το πρόγραμμα θα ανοίξει αυτόματα στη κεντρική του σελίδα, όπου και εκεί γίνεται η μετατροπή των μονάδων. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να εισάγουμε την μετατρέψιμη ποσότητα στη μία στήλη και στη συνέχεια να βρούμε τη μονάδα μέτρησης που θέλουμε να δούμε στην έξοδο. 

Το λογισμικό θα κάνει τα υπόλοιπα και θα μας παρουσιάσει το ακριβές αποτέλεσμα. Δηλαδή, αν για παράδειγμα γράψουμε την διεθνή μονάδα μέτρησης της ταχύτητας (1 m/s) και θέλουμε να την μετατρέψουμε σε κάποιο παράγωγο, όπως τα χιλιόμετρα ανά ώρα, τότε το λογισμικό σαν αποτέλεσμα θα μας δώσει τον σωστό αριθμό, δηλαδή 3.6 km/h.

Το ConvertAll παρουσιάζει επίσης μεγάλη ποικιλία ως προς τις μονάδες μέτρησης και μάλιστα ενδείκνυται και για επαγγελματική χρήση, αφού περιέχει τεράστια βάση δεδομένων, μέσα στην οποία υπάρχουν μονάδες που δεν χρησιμοποιούνται στην καθημερινή μας ζωή, όπως για παράδειγμα τα weber, farad, henry και άλλα πολλά. Προφανώς, το πρόγραμμα πέρα από τις μονάδες μέτρησης, μας επεξηγεί και το "τι μετράει" η κάθε μονάδα, δηλαδή ποιο φυσικό μέγεθος αντιπροσωπεύει.

Έκδοση: 0.8
Μέγεθος: 16 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows XP, Vista, 7, 8, 10, Linux
Κατασκευαστής: Doug Bell
Πηγή: ConvertAll
Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram