Eraser - Δωρεάν εργαλείο που διαγράφει αρχεία χωρίς δυνατότητα επαναφοράς

Eraser

Όταν διαγράφουμε κάτι στον υπολογιστή, αυτό δεν σημαίνει ότι δεδομένα εξαφανίζονται από προσώπου Γης, καθώς τα δεδομένα παραμένουν στον δίσκο, μέχρι να «γραφτεί» κάτι άλλο πάνω από αυτά. Ακόμα και τότε, με τη χρήση κάποιου προχωρημένου λογισμικού ανάκτησης μπορεί τα δεδομένα που εμείς θεωρούμε ότι έχουν εξαφανιστεί προ πολλού, να ξανά κάνουν την εμφάνισή τους.

Το Eraser αφαιρεί αυτή την δυνατότητα από την εξίσωση, χρησιμοποιώντας πολλαπλές και διαφορετικές μεθόδους για να καθαρίσει κομμάτια του δίσκου (ό,τι εμείς επιλέξουμε) από οποιαδήποτε υποψία δεδομένου. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για ολόκληρα κομμάτια ελεύθερου σκληρού δίσκου ή και για να καθαρίσουμε εντελώς τον κάδο ανακύκλωσής μας. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμά είναι συμβατό με σχεδόν όλες τις διαφορετικές εκδόσεις των Windows, ενώ παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για USB στικάκια και εξωτερικούς σκληρούς, αρκεί βεβαίως να είναι συμβατά με Windows.

Έκδοση: 6.2.0.2991
Μέγεθος: 8 ΜΒ
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Eraser 
Πηγή: Eraser
Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram