Favicon.io - Δημιουργούμε εύκολα εικονίδιο για την ιστοσελίδα μας

favicon generator favicon.io website


Με ολοένα και περισσότερα site να ανοίγουν καθημερινά, αν θέλουμε να πετύχει το δικό μας πρέπει να ξεχωρίζει. Πέρα από το πρωτότυπο και ποιοτικό περιεχόμενο, η ιστοσελίδα μας πρέπει να είναι προσεγμένη και σε καμία περίπτωση να μην δείχνει πρόχειρη. Κάτι τέτοιο θα απέτρεπε τους χρήστες από το να την επισκεφθούν για δεύτερη φορά.

Το Favicon είναι το μικρό εικονίδιο που εμφανίζεται στην μπάρα με τις καρτέλες και στους σελιδοδείκτες. Αν και μικρό, ένα favicon δίνει "προσωπικότητα" σε ένα site για αυτό καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε ένα δικό μας και όχι το προεπιλεγμένο που μας προσφέρει κάθε υπηρεσία. Η δημιουργία ενός favicon δεν είναι κάτι τρομερό, ωστόσο μπορεί να φαντάζει ξένη σε πολλούς. Εδώ έρχεται το Favicon.io, μία χρήσιμη σελίδα που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε εύκολα ένα δικό μας, ξεχωριστό εικονίδιο.

Η δημιουργία μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους. Αρχικά αν έχουμε ένα logo ή μία εικόνα, μπορούμε να την μετατρέψουμε εύκολα σε εικονίδιο και να δούμε πως εμφανίζεται. Δεύτερον, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα emoji ως favicon, αν και αυτό δείχνει προχειρότητα. Τρίτος και καλύτερος τρόπος, είναι η δημιουργία ενός favicon με ένα γράμμα. Το Favicon.io μας αφήνει να διαλέξουμε ανάμεσα σε δεκάδες γραμματοσειρές και χρώματα, ώστε να το φέρουμε πλήρως στα μέτρα μας.

Αφού δημιουργηθεί, μπορούμε να το κατεβάσουμε εντελώς δωρεάν και να το περάσουμε στην σελίδα μας χειροκίνητα, ή απλά να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της ιστοσελίδας. Όπως είπαμε όλη η διαδικασία γίνεται εντελώς δωρεάν, χωρίς να απαιτείται κάποια εγγραφή.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: favicon.io

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram