Messages - Η εφαρμογή μηνυμάτων της Google με υποστήριξη RCS στην Ελλάδα

Ελλάδα μηνύματα RCS Google Messages


Το Google Messages είναι η δωρεάν εφαρμογή της Google για αποστολή μηνυμάτων SMS. Αρκετοί θα αναρωτηθείτε, εύλογα, για ποιο λόγο κάποιος να αλλάξει την προ-εγκατεστημένη εφαρμογή της συσκευής του. Ο λόγος είναι απλός, η εφαρμογή της Google είναι καλύτερη, από τις περισσότερες, ενώ υποστηρίζει RCS συζητήσεις.
 
Θα ξεπεράσουμε γρήγορα το θέμα της καλύτερης εφαρμογής, αφού η εφαρμογή έχει όλα τα χαρακτηριστικά των αντίστοιχων και φυσικά την φροντίδα της Google. Μπορείτε να στείλετε εύκολα φωτογραφίες ή βίντεο και να κάνετε κοινοποίηση συνδέσμους, να στείλετε emoji ή ακόμη και μηνύματα με την τοποθεσία σας.

Πάμε όμως πίσω στο θέμα των RCS. Πρόκειται για ένα νέο τύπο μηνυμάτων ή καλύτερα συνομιλιών ο οποίος είναι ευρέως διαδεδομένος στο εξωτερικό. Εκεί οι εταιρίες επιτρέπουν στους συνδρομητές τους να χρησιμοποιούν τις συνομιλίες RCS χωρίς καμία χρέωση. Δηλαδή ο χρήστης στέλνει μήνυμα είτε μέσω Wi-Fi είτε μέσω δεδομένων, τα οποία όμως δεν απαιτούν κάποιο ενεργό πακέτο ή χρέωση. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι ακόμη λίγο περίπλοκα, αφού οι περισσότερες εταιρίες θέλουν ενεργοποιημένο πακέτο δεδομένων ή σύνδεση σε δίκτυο Wi-Fi.

Πέρα από το "δωρεάν" του πράγματος, τα RCS παρέχουν και επιπλέον λειτουργίες. Μέσω αυτών μπορούμε να δούμε αν ο παραλήπτης άνοιξε το μήνυμα ή ακόμη και αν πληκτρολογεί. Προσωπικά μετά από πολύμηνη χρήση της εφαρμογής, θα την προτείναμε ακόμη και αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για το κομμάτι των RCS.

Τέλος, κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στα μηνύματά και τις συνομιλίες του και μέσα από browser, αρκεί να επισκεφθεί την αντίστοιχη, επίσημη, ιστοσελίδα της Google.

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: Google
Πηγή: Google Play Store
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram