JSPaint - Το κλασικό Paint της Microsoft με νέες λειτουργίες

πρόγραμμα ζωγραφικής online ιστοσελίδα δωρεάν


Γιατί όχι; Πιθανώς αυτό σκέφτηκε ο δημιουργός του JSPaint, πριν ξεκινήσει να το φτιάχνει. Πρόκειται για μία  δωρεάν web εφαρμογή που αντιγράφει την κλασική έκδοση του Microsoft Paint που βρίσκαμε προ-εγκατεστημένη σε παλαιότερα Windows.

Το JSPaint είναι ένα πιστό αντίγραφο του προγράμματος ζωγραφικής της Microsoft, επιτρέποντάς μας να δημιουργήσουμε ό,τι θέλουμε και έπειτα να το αποθηκεύσουμε στον υπολογιστή μας. Ωστόσο, έχει κάποιες νέες πινελιές που μας τράβηξαν τον ενδιαφέρον, όπως αυτό του ανοίγματος .svg αρχείων, η δυνατότητα απευθείας ανεβάσματος (της εικόνας μας) στο Imgur με ένα κουμπί ενώ υποστηρίζει transparent εικόνες, κάτι που δεν συνέβαινε με την κλασική έκδοση του Paint. Μπορούμε να εμφανίσουμε μία διάφανη εικόνα και έπειτα να την αποθηκεύσουμε, χωρίς να χάσει την ιδιότητά της.

Επίσης, υπάρχουν νέες λειτουργίες όπως το Dark Mode ή η δυνατότητα για άπειρες "αναιρέσεις" ενώ΄για «κερασάκι» το JSPaint κρατάει το ιστορικό της δημιουργίας μας και μπορεί να παράξει ένα gif με την εξέλιξη του έργου μας. Η χρήση του JSPaint είναι εντελώς δωρεάν και όλος ο κώδικάς του υπάρχει στην σελίδα του στο Github.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: jspaint.app

σ.σ: Αν πάλι θέλετε να χρησιμοποιήσετε το παλιό MSPaint στα Windows 10, εδώ και καιρό έχουμε βρει τη λύση. 

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram