Τρία διαφορετικά add-ons για να εισάγουμε μαθηματικούς τύπους στα Google Docs

Μαθηματικά add-ons για το Google Doc

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τρία διαφορετικά browser add-ons για τον Google Chrome, τα οποία μας βοηθούν να εισάγουμε και να γράψουμε με μαθηματικούς τύπους στα Google Docs, τα διαδικτυακά έγγραφα της Google. 

Όλα τα παρακάτω add-ons βασίζονται στο λογισμικό της LaTeΧ για να εισάγουν τους μαθηματικούς τύπους στα Google Docs. Το LaTeX είναι ευρέως διαδεδομένο σε ακαδημαϊκούς κύκλους λόγω της ιδιαίτερης ευκολίας που παρέχει στη συγγραφή σημειώσεων και βιβλίων που περιέχουν πολλά σχήματα και επιστημονικές φόρμουλες.

Λειτουργεί τόσο για Google Docs όσο και για Google Slides και είναι βασισμένο πάνω στο MathQuil. Για να εισάγουμε έναν μαθηματικό τύπο, αρκεί να πατήσουμε πάνω στο κουμπί του Equation Editor ++ και να γράψουμε ό,τι θέλουμε στο νέο αναδυόμενο παράθυρο που θα μας ανοίξει. Το add-on μάλιστα μετατρέπει τον τύπο αυτόματα ώστε να έχει τα ίδια fonts και μέγεθος με το περιβάλλoν κείμενο.

To συγκεκριμένο add-on μετατρέπει αυτόματα οποιοδήποτε μαθηματικό τύπο γράψουμε στο Google Docs σε εικόνα LaTeX. Αρκεί να βάλουμε τον τύπο που θέλουμε να γράψουμε ανάμεσα σε $$...$$ και στη συνέχεια να πατήσουμε το αντίστοιχο κουμπί στην πλαϊνή μπάρα.

Πέρα από το πολύ κουλ όνομα, το Hypatia add-on είναι ίσως το πιο απλό στη χρήση από τα τρία που παρουσιάζουμε σε αυτό το άρθρο. Kατά την ενεργοποίηση ανοίγει ένα νέο αναδυόμενο παράθυρο, όπου εκεί μπορούμε να γράψουμε οτιδήποτε θέλουμε και αυτόματα να μεταφερθεί στο κυρίως έγγραφο σε δευτερόλεπτα.

Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram