Padlet - Μία εξαιρετική πλατφόρμα για συνεργασία και εξ αποστάσεως μάθηση

τι είναι το padlet

Το Padlet είναι μία απίθανη πλατφόρμα για συνεργασία, κατάλληλη για εξ αποστάσεως μάθηση αλλά και εργασία. Πως λειτουργεί όμως;

Θα μπορούσαμε να ορίσουμε το Padlet ως ένα πίνακα ή ένα μεγάλο χαρτί. Ο δημιουργός και οι χρήστες ξεκινούν από το μηδέν και μπορούν να ανεβάσουν τα πάντα σε αυτό. Όταν λέμε τα πάντα, από βίντεο, μέχρι κείμενο, αρχεία PDF, εικόνες, tweets, αρχεία Excel, συνδέσμους προς ιστοσελίδες, μέχρι και Spotify Playlists. Αφού ανέβουν, ο καθένας από όσους έχουν πρόσβαση στο Padlet μας, μπορεί να σχολιάζει κάτω από κάθε ανάρτηση.
 
Στη δωρεάν έκδοση ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει δημόσιο padlet, κρυφό padlet, padlet με κωδικό, ιδιωτικό padlet. Έτσι ρυθμίζει ποιοι και πως μπορούν να δουν, να προσθέτουν υλικό και να σχολιάζουν στο padlet τους. Εκτός από όλα τα παραπάνω, το Padlet μάς δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση από παντού σε αυτό με τις εφαρμογές του για Android και iOS. Τέλος, μπορούμε να το αποθηκεύσουμε τοπικά σαν PDF, CSV, εικόνα ή φύλλο του Excel.

Πριν ολοκληρώσουμε και σας αφήσουμε ένα επεξηγηματικό βίντεο, αξίζει να αναφερθούμε συνοπτικά στα επί πληρωμή πακέτα του Padlet. Αυτά χωρίζονται σε άδειες για σχολεία, για εταιρίες και υπάρχει και ένα τρίτο πακέτο για προσωπική χρήση. Έχοντας premium πακέτο μπορούμε να φτιάξουμε μία δική μας padlet σελίδα με δική μας url διεύθυνση, αποκομμένη τελείως από το Padlet.
 
Παράλληλα μπορούμε να έχουμε περισσότερο έλεγχο στους χρήστες, όσον αφορά τα δικαιώματά τους αλλά και βλέποντας το ιστορικό της δραστηριότητά τους. Τέλος, επιτρέπει το upload αρχείων έως 250MB (έναντι 25MB της δωρεάν έκδοσης), αλλά και περισσότερη παραμετροποίηση σε ότι αφορά την εμφάνιση.

Βίντεο οδηγός από τον Κωνσταντίνο Ορκόπουλο:



Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: padlet.com

Λειτουργικό σύστημα: Web app, iOS, Android
Κατασκευαστής: Padlet
Πηγή: padlet.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram