Word Counter - Δωρεάν Web εφαρμογή που καταμετρά λέξεις και με επιπλέον λειτουργίες

Word Counter


To Word Counter αποτελεί μία αρκετά απλή και ταυτόχρονα αποτελεσματική web εφαρμογή για την καταμέτρηση λέξεων και χαρακτήρων σε ένα κείμενο, κάτι που στο επάγγελμα του συντάκτη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πολλούς άλλους κλάδους, με τους φοιτητές να έχουν τον πρώτο λόγο.

Η εφαρμογή είναι αρκετά απλή στη χρήση της, αρκεί να τοποθετήσουμε το κείμενο μας στο κενό πλαίσιο του Word Counter (με αντιγραφή και επικόλληση) και αυτό αυτόματα θα μας παρουσιάσει τον αριθμό των λέξεων που υπάρχουν στο κείμενο, αλλά και τον αριθμό των χαρακτήρων (γράμματα, σύμβολα κ.ο.κ.).

Σαν επιπρόσθετα χαρακτηριστικά, το Word Counter περιέχει κάποιες πολύ χρήσιμες έξτρα λειτουργίες. Η πιο σημαντική που διακρίνουμε, είναι η επανάληψή των λέξεων (ονομάζεται Keyword Density). Μετά την διαδικασία της καταμέτρησης, η ιστοσελίδα μας δείχνει τις λέξεις που έχουμε επαναλάβει τις περισσότερες φορές μέσα στο κείμενό μας, έτσι ώστε, αν θεωρούμε πως υπάρχει μεγάλη επανάληψη, να τις αντικαταστήσουμε, ενώ υπάρχει μάλιστα επιλογή για αγνόηση κάποιων λέξεων στην καταμέτρηση της επανάληψης, χρήσιμο για λέξεις κλειδιά, όπως για παράδειγμα άρθρα ή συνδετικούς συνδέσμους.

Τέλος, το Word Counter υπολογίζει στο περίπου το χρόνο που χρειάζεται κάποιος για να διαβάσει ή να αναγνώσει το κέιμενό μας. Το συγκεκριμένο άρθρο έχει χρόνο διαβάσματος 46 δευτερόλεπτα και χρόνο ανάγνωσης 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα.

• Επισκεφτείτε την σελίδα ακολουθώντας τον σύνδεσμο ► Word Counter


Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram