Audacious - Ανοικτού κώδικα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής

πρόγραμμα ανοικτού κώδικα για αναπαραγωγή μουσικής

Το Audacious είναι ένα δωρεάν ανοικτού κώδικα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής για υπολογιστές. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα προτείναμε σε όσους έχουν βαρεθεί το Winamp, με διαφορετικές λειτουργίες αλλά παρόμοιο γραφικό περιβάλλον.

Ο χρήστης μπορεί να προσθέσει φακέλους μέσα από την μπάρα του μενού και εκείνοι να ανοίξουν μέσω του Audacious, με όλα τα τραγούδια τους έτοιμα για αναπαραγωγή. Φυσικά, πέρα από τους περισσότερους τύπους αρχείου ήχου, το Audacious υποστηρίζει αρχεία playlist, όπως M3U και άλλα. Ένα από τα δυνατά σημεία του προγράμματος είναι η υποστήριξη για πολλά διαφορετικά plugins. Κάποια από αυτά προβάλλουν το εξώφυλλο ενός album ή όμορφα γραφικά. Ένα από τα καλύτερα, είναι αυτό που εμφανίζει του στίχους των τραγουδιών, «τραβώντας» τους από το fandom.com.
 
Όπως είναι λογικό, ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει τον ισοσταθμιστή (εκουαλάιζερ) στα δικά του γούστα, ενώ πέρα από τοπικά αρχεία ή CD μουσικής, το Audacious μπορεί να παίξει και αρχεία από το ίντερνετ.

Τέλος, ο χρήστης μπορεί να αλλάξει πλήρως και την εμφάνιση του προγράμματος. Εκτός από τα ενσωματωμένα πολύ όμορφα skin, υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε και κάποια έτοιμα που προσομοιώνουν το κλασικό Winamp, ακολουθώντας τις οδηγίες.

Έκδοση: 4.05
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Λειτουργικό σύστημα:  Windows, Linux,
Κατασκευαστής: Audacious
Πηγή: audacious-media-player.org
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram