Briar - Εφαρμογή για 100% ασφαλή επικοινωνία μεταξύ Android συσκευών

επικοινωνία ασφαλής μεταξύ android smartphone
Το Briar είναι μία δωρεάν εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για Android smartphone, η οποία ξεφεύγει από τις συνηθισμένες. Εδώ έχουμε ένα πολύ ασφαλές δίκτυο, το οποίο εμπιστεύονται ακτιβιστές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και οποιοσδήποτε άλλος χρειάζεται 100% προστασία στις επικοινωνίες τους.

Για να επιτευχθεί το παραπάνω, το Briar δεν έχει κανέναν κεντρικό server και όλα τα μηνύματα αποθηκεύονται στις συσκευές των χρηστών. Οι συσκευές συγχρονίζονται μεταξύ τους, μεταφέροντας τα μηνύματα από την μία στην άλλη. Πέρα από την επικοινωνία μέσω διαδικτύου, η οποία φυσικά είνα κρυπτογραφημένη, το Briar μπορεί να μεταφέρει δεδομένα, τοπικά, μέσω Bluetooth και Wi-Fi. Το παραπάνω σημαίνει πως ακόμη και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που το δίκτυο καταρρέει, οι χρήστες μπορούν να οργανωθούν μεταξύ τους.
 
Ο τρόπος λειτουργίας του Briar εξασφαλίζει τη δυνατότητα επικοινωνίας ακόμη και σε μία κατάσταση επίθεσης ή ακόμη και πολέμου. Κανείς δεν μπορεί να ρίξει το δίκτυο του Briar με επίθεση, αφού το δίκτυο δημιουργείται από τις ίδιες τις συσκευές. Ταυτόχρονα, η κρυπτογράφηση εξασφαλίζει πως κανείς δεν θα αποκτήσει πρόσβαση στις επικοινωνίες και τις επαφές ενός ατόμου. Όσον αφορά την επικοινωνία μέσω του Ίντερνετ, το Briar χρησιμοποιεί το δίκτυο του Tor για να κρύβει ποιος επικοινωνεί με ποιον.

Στόχος του Briar Project Είναι μελλοντικά να ξεφύγει από την απλή επικοινωνία και να επιτρέψει την συνεργατική δημιουργία και επεξεργασία εγγράφων. Φυσικά στόχος είναι και να επεκταθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα ώστε να επιτρέψει σε κοινότητες και ομάδες να οργανωθούν, κάτω από απολυταρχικά καθεστώτα, με ασφάλεια.

Έκδοση: 1.2
Μέγεθος: 31MB
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: Briar Project
Πηγή: briarproject.org
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram