[How to]: Φτιάχνουμε συντομεύσεις για τις αναζητήσεις μας στα Windows 10

πως αποθηκεύω μια συχνή αναζήτηση

Μπορεί τα Windows 10 να μετράνε αρκετά χρόνια στην αγορά ωστόσο συνεχώς ανακαλύπτουμε νέα χαρακτηριστικά. Σήμερα στο σύντομο οδηγό μας θα δούμε πως μπορούμε να αποθηκεύσουμε μία αναζήτηση στους φακέλους ή τους δίσκους μας. Μπορεί να ακούγεται "χαζό" αλλά πολλές φορές μπορεί να ψάχνουμε συχνά για κάποια αρχεία που ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μοτίβο ονομασίας. Με αυτό τον τρόπο, η ρουτίνα της αναζήτησης θα απαιτεί μόνο ένα κλικ.

Αρχικά θα χρειαστεί να ανοίξουμε τον File Explorer και να πάμε στην καρτέλα «Αναζήτηση». Για να εμφανιστεί η καρτέλα "Αναζήτηση" αρκεί να αναζητήσουμε οτιδήποτε.



Έπειτα η επιλογή «Αποθήκευση Αναζήτησης» είναι εμφανής στη πάνω δεξιά πλευρά. Αφού το επιλέξουμε, τα Windows θα ρωτήσουν που θέλουμε να αποθηκεύσουμε το αρχείο αναζήτησης. Η κατάληξη του αρχείου είναι .search-ms. 

 


Το αρχείο που δημιουργείται μπορούμε να το καρφιτσώσουμε οπουδήποτε επιθυμούμε για να φτιάξουμε μία γρήγορη συντόμευση της αναζήτησής μας.

Συντάκτης του άρθρου
: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram