ImageGlass - Ένα πανέμορφο, ανοικτού κώδικα, πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών για Windows

πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών για Windows EXIF, RAW, SVG

Το ImageGlass είναι ένα από τα ομορφότερα προγράμματα που έχουμε συναντήσει τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για έναν image viewer, δηλαδή ένα πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών ή εικόνων γενικότερα, για υπολογιστές.

Πριν περάσουμε στις λειτουργίες του, αξίζει να σημειώσουμε πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανοικτού κώδικα, δηλαδή απόλυτα ασφαλές. Όσον αφορά την εμφάνισή του, η τελευταία του έκδοση, με κωδική ονομασία 8.0 Kobe, είναι πραγματικά πανέμορφη. Το μινιμαλιστικό design αναδεικνύει με απίστευτη ευκολία τις λήψεις μας κάνοντάς τες να φαίνονται σαν επαγγελματικές.

Όπως είναι λογικό, το ImageGlass υποστηρίζει τους περισσότερους τύπους αρχείων, ανάμεσά τους GIF, SVG και RAW. Ταυτόχρονα η ταχύτητά του θα μας βοηθήσει να περιηγηθούμε γρήγορα, ακόμη και σε φακέλους/album με πάρα πολλές εικόνες. Οι λειτουργίες δεν σταματούν εδώ, αφού μπορούμε να δούμε και τα EXIF δεδομένα των φωτογραφιών, όπως η συσκευή λήψης, το ISO η ταχύτητα διαφράγματος κ.α..

Τέλος, υπάρχουν διαθέσιμα Themes (θέματα) για αυτό, ώστε να διαλέξετε την εμφάνιση που ταιριάζει περισσότερο στο γούστο σας, αλλά και με τις φωτογραφίες σας. Ενώ δεν λείπει το ελληνικό στοιχείο αφού είναι πλήρως εξελληνισμένο χάρη στην Ελληνιή μετάφραση που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ

Έκδοση: 8.0
Μέγεθος: 15 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows
Κατασκευαστής: Dương Diệu Pháp
Πηγή: imageglass.org
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram