MPV - Ο καλύτερος media player για υπολογιστές και όχι μόνο

MPV Video Player

Ο MPV είναι ένας ανοικτού κώδικα media player διαθέσιμος στις περισσότερες πλατφόρμες. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα το οποίο αντί για τα πολλά και άχρηστα features, έχει επικεντρωθεί στα απολύτως σημαντικά και τα έχει φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Το γραφικό περιβάλλον του προγράμματος είναι από ανύπαρκτο έως και σπαρτιατικό. Όλη η χρήση του μπορεί να γίνει αποκλειστικά μέσω γραμμής εντολών. Διαφορετικά μπορούμε να κάνουμε κλικ σε ένα αρχείο βίντεο και να επιλέξουμε να ανοίξει με mpv. Όπως είναι λογικό, το mpv υποστηρίζει τους περισσότερους τύπους αρχείων βίντεο, πάρα πολλά codecs, αλλά και τύπους αρχείων υποτίτλων (srt κ.α.)

Ταυτόχρονα, υποστηρίζει την αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ποιότητας κάνοντας χρήση τεχνολογιών όπως Vulkan, Open GL, D3D11, ενώ μέσω αυτού μπορούμε να δούμε HDR υλικό, αν έχουμε και την κατάλληλη οθόνη/τηλεόραση. Παράλληλα, το mpv μπορεί να χρησιμοποιήσει και την κάρτα γραφικών μας για hardware decoding για ένα ακόμη καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.

Πέρα από όλα τα παραπάνω το mpv είναι ένα "ζωντανό" πρόγραμμα με την κοινότητα να το εξελίσσει συνεχώς και για αυτό υπάρχει άμεση υποστήριξη για όλες τις νέες τεχνολογίες. Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα το mpv έχει εκδόσεις για τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα για υπολογιστές (Windows, Linux, macOS, μέχρι και BSD), ενώ υπάρχει και έκδοση για smartphone, tablet και tv box με Android.

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα με το λειτουργικό
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα με το λειτουργικό
Λειτουργικό σύστημα: Windows, Linux, macOS, Android,
Κατασκευαστής: MPV
Πηγή: mpv.io
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram