PDF Unshare - Προστατεύουμε PDF αρχεία με encryption για "απόλυτη" ασφάλεια

προστατευμένα pdf με κωδικό

Το PDF Unshare είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για Windows που μας βοηθάει με την προστασία των PDF αρχείων μας. Μέσα από αυτό, δημιουργούμε PDF και UPDF αρχεία που είναι 100% ασφαλισμένα. Δηλαδή δεν μπορούν να διαμοιραστούν, να υποστούν επεξεργασία, να αντιγραφούν ή ακόμη και να προβληθούν χωρίς να το θέλουμε.

Η βασική χρήση του PDF Unshare είναι η δημιουργία αρχείου που θα μπορέσει να ανοιχθεί μόνο σε μία συσκευή. Αφού φτιάξουμε το εν λόγω PDF, το στείλουμε σε κάποιον και το ανοίξει, εισάγοντας τον κωδικό, τότε αυτό δεν μπορεί ανοιχθεί σε άλλη συσκευή. Φυσικά, ούτε να αντιγραφεί και να αποσταλεί σαν νέο αρχείο. Το άνοιγμα πρέπει να γίνει με τον ειδικό PDF Reader από τους δημιουργούς του Unshare. Η εταιρία έχει αναπτύξει εκδόσεις του Reader για υπολογιστές με Windows, αλλά και για φορητές συσκευές, δηλαδή smartphone και tablet με Android ή iOS.

Ο δεύτερος τρόπος χρήσης του PDF Unshare είναι η προσθήκη ημερομηνίας λήξης σε ένα αρχείο. Τότε το αρχείο μπορεί να σταλθεί σε οποιονδήποτε και να ανοίξει σε άπειρες συσκευές. Ωστόσο, μετά το πέρας της προκαθορισμένης ημερομηνίας, το PDF μας θα κλειδώσει και κανείς δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτό. Φυσικά ο παραπάνω περιορισμός, αλλά και ο προηγούμενος, δεν αφορούν τον υπολογιστή που έφτιαξε το αρχείο. Εκείνος μπορεί να το ανοίγει κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το PDF Unshare μάς προστατεύει και σε ένα τρίτο επίπεδο. Έστω ότι φτιάξαμε ένα αρχείο, το προστατεύσαμε ώστε να ανοίξει σε μόνο μία συσκευή, αλλά ο συνεργάτης μας θέλει να μας εξαπατήσει. Τότε θα προσπαθήσει να βγάλει φωτογραφία το PDF, ή ακόμη και να κάνει print screen, πιστεύοντας ότι θα το διαμοιράσει έτσι, ανενόχλητος. Εδώ επεμβαίνει η δυνατότητα προσθήκης watermark πάνω στο αρχείο, η οποία θα μας διασφαλίσει πως σε περίπτωση "κλεψιάς" θα εντοπίσουμε ποιος διέρρευσε το αρχείο μας.

Στην ιστοσελίδα του προγράμματος θα βρείτε συνδέσμους τόσο για το PDF Unshare, όσο και για το Reader της εταιρίας. Παράλληλα, εκεί υπάρχει διαθέσιμη και η portable έκδοσή του.

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Λειτουργικό σύστημα:Windows (Reader: Windows, iOS, Android)
Κατασκευαστής: PDF Unshare
Πηγή: pdfunshare.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram