PixelCraft - Μία νέα online πλατφόρμα δημιουργίας pixel art εικόνων

δημιουργία pixelcraft


Σίγουρα θα έχετε δει στο διαδίκτυο εικόνες pixel art. Πρόκειται για εικόνες δημιουργημένες από μεγάλα pixel, που παραπέμπουν σε μία παλαιότερη εποχή. Ωστόσο, ένα καλό pixel art μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακό και να τραβήξει αρκετά βλέμματα.

Το PixelCraft είναι μία δωρεάν πλατφόρμα δημιουργίας τέτοιων εικόνων. Ανοίγοντας την ιστοσελίδα, αυτή μας ρωτάει τις διαστάσεις που θέλουμε να έχει ο καμβάς μας και έπειτα ξεκινάμε να "ζωγραφίζουμε" με pixel. Πέρα από την απλή τοποθέτηση χρωμάτων στον καμβά, ένα προς ένα, το PixelCraft μάς παρέχει εργαλεία όπως η δημιουργία κύκλου και γραμμής για πιο γρήγορα αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα να ανεβάσουμε μία εικόνα και να μετατραπεί σε pixel art, ωστόσο η αλήθεια είναι πως το αποτέλεσμα δεν ήταν πάντα το επιθυμητό, κυρίως λόγω των διαφορετικών αναλύσεων.

Όλος ο κώδικας του PixelCraft είναι διαθέσιμος στο GitHub, με την ανάπτυξή του να είναι ραγδαία. Πολύ συχνά λαμβάνει νέα updates, ενώ διορθώνονται και bugs που πιθανώς εμφανίζονται. Αφού ολοκληρώσουμε το έργο μας, μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στον υπολογιστή μας ως PNG εικόνα ή ακόμη και ως GIF.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:https://pixelcraft.web.app/

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram