Resilio Sync - Φτιάχνουμε το δικό μας «Cloud» με άπειρη δωρεάν χωρητικότητα

αποστολή αρχείου χωρίς όριο

Δεν θέλετε να εμπιστευτείτε σημαντικά έγγραφα και αρχεία σας σε τρίτους; Δεν σας φτάνει η δωρεάν χωρητικότητα των Google Drive, Dropbox, Onedrive και παρόμοιων υπηρεσιών; Θέλετε να φτιάξετε το δικό σας cloud για απόλυτο έλεγχο στα δεδομένα σας; Τότε το Resilio Sync είναι το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς.

Πρόκειται για ένα δωρεάν πρόγραμμα που θα εγκαταστήσουμε σε οποιονδήποτε υπολογιστή ή φορητή συσκευή θέλουμε να έχει πρόσβαση στα αρχεία. Θέλοντας να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμβατότητα, το Resilio Sync διαθέτει έκδοση για κάθε λειτουργικό σύστημα, για υπολογιστές (Windows, Linux, macOS), για φορητές συσκευές (Android, iOS), μέχρι και για NAS Servers. Χρησιμοποιώντας το Resilio μπορούμε να στείλουμε μεγάλα αρχεία από συσκευή σε συσκευή ασύρματα.

Ωστόσο, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα όταν το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε το δικό μας cloud. Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε έναν υπολογιστή αποκλειστικά γι' αυτή τη δουλειά. Καλό θα ήταν να είναι ένα ήσυχο μηχάνημα, ακόμη και παλαιότερο, το οποίο θα γεμίσουμε με σκληρούς δίσκους με χωρητικότητες της επιλογής μας. Έπειτα θα εγκαταστήσουμε σε αυτόν τον υπολογιστή το Resilio Sync και θα λειτουργεί ως προσωπικός server. Οι υπόλοιπες συσκευές, θα έχουν πρόσβαση στα αρχεία του server οπουδήποτε και αν βρισκόμαστε, είτε πρόκειται για συσκευές που είναι στο ίδιο τοπικό δίκτυο, είτε ακόμη και εκτός σπιτιού. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε τον server συνεχώς συνδεδεμένο στο διαδίκτυο και ενεργοποιημένο.

Μπορούμε να στέλνουμε αρχεία από τις υπόλοιπες συσκευές προς τον server, αλλά και να λαμβάνουμε αρχεία από αυτόν, χωρίς κανένα όριο στο μέγεθός τους ή στη συχνότητα χρήσης.

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα με το λειτουργικό
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα με το λειτουργικό
Λειτουργικό σύστημα: Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Κατασκευαστής: Resilio Inc.
Πηγή: resilio.com
Συντάκτης του άρθρου: Resilio Sync


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram