Rethink DNS - Ανοικτού κώδικα DNS και Firewall εφαρμογή για Android smartphone

εφαρμογή για ασφάλεια firewall android

Το Rethink DNS μπορεί να φαίνεται μία εφαρμογή για προχωρημένους χρήστες, ωστόσο είναι αρκετά απλή και θα προτείναμε στον καθένα να την δοκιμάσει. Τι είναι όμως;

Πρόκειται για μία εφαρμογή ανοικτού κώδικα που έχει δύο κύριες λειτουργίες, αυτή του DNS και αυτή του Firewall. Ενεργοποιώντας το DNS παρακάμπτουμε περιορισμούς που μπορεί να υπάρχουν και να μας κόβουν την πρόσβαση σε διάφορες ιστοσελίδες. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί DNS server σε παραπάνω από 200 τοποθεσίες για γρήγορη πρόσβαση όπου και αν βρισκόμαστε.

Η λειτουργία του Firewall μπορεί να μας προστατέψει από ύποπτες εφαρμογές. Μέσω του Firewall ελέγχουμε ποιες εφαρμογές συνδέονται με το ίντερνετ και πόσα δεδομένα στέλνουν. Παράλληλα μπορούμε να κόψουμε την πρόσβαση στο διαδίκτυο σε διάφορες εφαρμογές, για να είμαστε σίγουροι πως αυτές δεν υποκλέπτουν δεδομένα μας. Εκτός από τα παραπάνω, το Firewall μας προστατεύει από επιθέσεις ransomware, adware και spyware, αλλά και ενοχλητικές διαφημίσεις!

Η εφαρμογή διατίθεται τόσο μέσω της gihub σελίδας της όσο και μέσα από το ίδιο το Google Play Store για ευκολότερη εγκατάσταση.

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: Celzero
Πηγή: www.bravedns.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram