Tweetdeck - Το απόλυτο "κέντρο ελέγχου" του Twitter

πολλές στήλες twitter

Σήμερα θα γνωρίσουμε το TweetDeck. Οι παλιοί σίγουρα θα το γνωρίζετε ως μία αυτόνομη εφαρμογή που "απογείωνε" το Twitter προσθέτοντας έξυπνες και χρήσιμες λειτουργίες. Η χρηστικότητα του εργαλείου, καθώς και η επιτυχία του ανάμεσα στους χρήστες του Twitter, οδήγησαν στην εξαγορά του από το ίδιο του Twitter το 2011.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο που μας επιτρέπει να έχουμε ταυτόχρονα πολλά timelines στην οθόνη μας ακόμη και αν αυτά προέρχονται από διαφορετικούς λογαριασμούς. Για παράδειγμα μπορεί να έχουμε στη μία στήλη την αρχική μας οθόνη, στη δεύτερη τα tweets που αφορούν ένα συγκεκριμένο hashtag, στην τρίτη ένα διαφορετικό hashtag, στη τέταρτη τα mentions που αφορούν έναν λογαριασμό και σε μία πέμπτη στήλη το αρχικό timeline ενός δεύτερου λογαριασμού μας. Παράλληλα μπορούμε να φτιάξουμε στήλες με τα μηνύματα ενός ή όλων των λογαριασμών μας, ή ακόμη και στήλες που να δείχνουν τα trending θέματα αυτή τη στιγμή.

Όπως θα καταλάβατε όλο το περιβάλλον του TweetDeck είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο και για αυτό γνωρίζει τεράστια επιτυχία. Πέρα από απλούς χρήστες, το χρησιμοποιούν εταιρίες, δημοσιογράφοι, ερευνητές και οποιοσδήποτε χρειάζεται να γνωρίζει τι γίνεται ανά πάσα στιγμή.

Η χρήση του είναι αρκετά απλή αφού ο καθένας μπορεί να μεταβεί στο περιβάλλον του Tweetdeck μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο. Αρκεί να έχουμε έναν Twitter λογαριασμό. Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί διάφορες εφαρμογές επίσημες ή μη για να γίνει χρήση του Tweetdeck μέσω αυτών, ωστόσο μέχρι σήμερα ο καλύτερος τρόπος για να το χρησιμοποιήσει κανείς είναι μέσω της ιστοσελίδας του.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: tweetdeck.twitter.com


Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram