Chromium - Ένας Google Chrome, ελεύθερος από την Google

Google Chrome alternative

Δεν είναι ψέματα πως ο Google Chrome είναι ο βασιλιάς αυτή τη στιγμή στον χώρο των browsers. Οι περισσότεροι χρήστες έχουν βρει σε αυτόν το σπίτι τους και τον προτιμούν για διάφορους λόγους.

Ωστόσο, μία μερίδα χρηστών είναι διστακτικοί, κυρίως γιατί δεν θέλουν η Google να ελέγχει κάθε τους κίνηση. Ο Chromium είναι η λύση για αυτά τα άτομα. Πρόκειται για τον browser που βρίσκεται «πίσω» από τον Google Chrome. Εννοείται πως μιλάμε για ένα project ανοικτού κώδικα το οποίο είναι 100% δωρεάν.

Ο Chromium είναι διαθέσιμος για υπολογιστές που τρέχουν Windows, Linux ή και macOS. Παράλληλα υπάρχει η έκδοσή του για Android smartphones και tablet. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η portable έκδοση για υπολογιστές, η οποία μας επιτρέπει να τον τρέχουμε χωρίς καμία εγκατάσταση. Αφού επισκεφθούμε την σελίδα του project μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές πληροφορίες για αυτό, αλλά και διάφορες εκδόσεις του Chromium.

Κάποιες περιλαμβάνουν επιπλέον codecs για να υποστηρίζουν την αναπαραγωγή media αρχείων, ενώ άλλες είναι ungoogled, δηλαδή δεν έχουν κανένα στοιχείο της Google μέσα τους. Όλες οι εκδόσεις του Chromium είναι συμβατές με τα extensions του Google Chrome, κάτι που σημαίνει πως η μετάβαση είναι απλή και εύκολη για κάθε χρήστη.


Έκδοση: 99.0.4844.82
Μέγεθος: 190 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows, Linux, macOS, Android
Κατασκευαστής: Open Source
Πηγή: chromium.woolyss.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram