[Excel]: Άθροισμα και μέσος όρος επιλεγμένων κελιών χωρίς συναρτήσεις

Πως βλέπω στο Excel το άθροισμα και το μέσο όρο των επιλεγμένων κελιών άμεσα και χωρίς συναρτήσεις

Πολλά πράγματα στο Excel αλλά και γενικότερα στη ζωή, είναι πολύ απλά, αρκεί να τα ξέρεις! Στη τεχνολογία είναι έντονο το φαινόμενο αυτό και το βλέπουμε καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαστε με το διαδίκτυο. Έτσι λοιπόν, αν κάτι για σένα είναι πολύ απλό και εύκολο και απορείς που δεν το ξέρει κάποιος, σίγουρα δεν σημαίνει πως είναι ανίκανος. Απλά δεν έτυχε να το μάθει. Πολύς κόσμος βγάζει μια αρνητικότητα σε αυτό και σχολιάζει με απαξιωτικό τρόπο αυτόν που δεν γνωρίζει.

Εμείς, θέλουμε το φαινομενικά απλό, να το μεταδίδουμε στον κόσμο, γιατί όπως είπαμε, δεν είναι κακό να δημιουργείς έναν οδηγό χρήσης για το πως να δέσεις τα κορδόνια σου.
Ψάξαμε και βρήκαμε έναν πολύ ωραίο και χρήσιμο οδηγό από το κανάλι του Βασίλη Ταβουλτσίδη στο Youtube, που εξηγεί πως μπορείς να δεις ταυτόχρονα, με μια κίνηση, το άθροισμα, τον μέσο όρο, το μέγιστο και το ελάχιστο κάποιων κελιών. Το καλύτερο όλων είναι πως αυτό γίνεται χωρίς να ασχοληθείς καθόλου με συναρτήσεις που θα υπολογίζουν όλα τα παραπάνω. Το Excel δίνει αυτόματα τη δυνατότητα να δούμε άμεσα το άθροισμα, μέσο όρο, πλήθος, πλήθος αριθμών, μέγιστο και ελάχιστο των επιλεγμένων κελιών.

Πάμε να το δούμε:  



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram