Proton Mail - Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα ασφαλή διεύθυνση email

proton mail εναλλακτική του Gmail


Το Proton Mail είναι μία από τις πιο διαδεδομένες υπηρεσίες δωρεάν δημιουργίας email. Το μεγάλο αντίπαλο δέος της Google και του Gmail, θα πει κάποιος, και σίγουρα θα έχει δίκιο. Η ιστορία του Proton είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και ξεκίνησε από το ίδιο το CERN, μέσα από μία ομάδα επιστημόνων που είχε όραμα για ένα πιο ασφαλές διαδίκτυο.

Η βάση του Proton Mail βρίσκεται στην Ελβετία, εκεί όπου φιλοξενούνται και οι server της υπηρεσίας, για αυτό και καλύπτονται από τους νόμους περί προσωπικών δεδομένων της Ελβετίας. Η επικοινωνία μέσω του Proton Mail είναι κρυπτογραφημένη και στις δύο άκρες, με αποτέλεσμα πρόσβαση στο περιεχόμενο ενός mail δεν έχει κανείς, πέρα από τον αποστολέα και τον αποδέκτη.

Μάλιστα, η Proton δεν κρατάει καν τις IP μας, ώστε να μην ξέρει κανείς από που και πως συνδεόμαστε. Φυσικά, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε νόημα αν το Proton Mail δεν ήταν εύχρηστο. Το περιβάλλον του ProtonMail είναι άριστο, σχεδιασμένο με γνώμονα την ταχύτητα, την απλότητα και φυσικά την σωστή οργάνωση των μηνυμάτων μας.

Μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο Proton Mail μέσω της σελίδας του, είτε μέσω των εφαρμογών για Android και iOS. Οι εφαρμογές φυσικά και είναι ανοικτού κώδικα! Μήπως τελικά, αξίζει η... αλλαγή από την Google;

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: protonmail.com


Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram