[04/02]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

Σαν σήμερα ιδρύθηκε το Facebook και το βιντεοπαιχνίδι The Sims

• Την 04 Φεβρουαρίου του 2000, κυκλοφορεί το βίντεοπαιχνίδι που θα σπάσει όλα τα ρεκόρ πωλήσεων.Φυσικά αναφερόμαστε στο The Sims του Γουίλ Ράιτ, μια σειρά βιντεοπαιχνιδιών προσομοίωσης ζωής, ανεπτυγμένη από την Maxis και The Sims Studio και δημοσιεύτηκε από την Electronic Arts. Η σειρά έχει πουλήσει σχεδόν 200 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και είναι μία από τις καλύτερες σε πωλήσεις σειρές βιντεοπαιχνιδιών όλων των εποχών. 

• Την 04 Φεβρουαρίου του 2004, ξεκινά η λειτουργία της μεγαλύτερης -μέχρι και σήμερα- υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook. Κατασκευασμένο από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, αρχικά για την επικοινωνία των φοιτητών του Χάρβαρντ και αργότερα για μια ελιτ 8 μόνο πανεπιστημίων στις ΗΠΑ. 

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2006 η υπηρεσία έγινε προσβάσιμη σε κάθε άνθρωπο του πλανήτη που η ηλικία του ξεπερνούσε τα 13 χρόνια.
Αυτή τη στιγμή, το Facebook ξεπερνάει τα 2,5 δις ενεργούς χρήστες και οι υπάλληλοι που εργάζονται για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, είναι πάνω από 20.000. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram