UNetbootin - Δημιουργία bootable USB drive με αυτόματο κατέβασμα Linux διανομών

κάψιμο iso σε φλασάκι usb

Το UNetbootin είναι ένα εργαλείο δημιουργίας bootable USB drive για λειτουργικά συστήματα, διαθέσιμο για όλες τις πλατφόρμες. Φυσικά, δεν είναι το πρώτο πρόγραμμα του είδους, ούτε το πρώτο που είναι portable.

Ωστόσο το UNetbootin έχει μία λειτουργία που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα προγράμματα του είδους. Αφού το εκκινήσουμε, μας αφήνει να διαλέξουμε αυτόματα μία Linux διανομή και να την περάσουμε στο φλασάκι, χωρίς να την έχουμε κατεβάσει χειροκίνητα στον υπολογιστή μας. Ανάμεσα στις διαθέσιμες διανομές, είναι οι δημοφιλέστερες, όπως: Ubuntu, Kubunt, Debian, Arch, Linux Mint, CentOS, Fedora, PCLinux OS, Puppy Linux και πολλές ακόμη.

Φυσικά εκτός από τα παραπάνω μπορούμε να γράψουμε οποιοδήποτε λειτουργικό σε φλασάκι, ή ακόμη και εργαλείο αποκατάστασης όπως το Dr. Web Live Disk. Η χρήση του είναι αρκετά απλή, ακόμη και από αρχάριους χρήστες, αφού το γραφικό περιβάλλον περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα και επιπλέον διατίθεται στην Ελληνική γλώσσα. 

Το UNetbootin διατίθεται εντελώς δωρεάν για Windows, Linux και MacOS και είναι ανοικτού κώδικα. Το σύνολο του κώδικά του μπορείτε να το βρείτε στην σελίδα του στο Github.

Έκδοση: 681
Μέγεθος: 4.6 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows, Linux, MacOS
Κατασκευαστής: gezakovacs
Πηγή: /unetbootin.github.io
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram