Εργαλείο Αποκομμάτων - Το κρυφό εργαλείο των Windows που θα σας λύσει τα χέρια

εργαλείο windows για screenshots

Το Εργαλείο Αποκομμάτων, ή αλλιώς Snipping Tool, είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία που προστέθηκαν στα Windows 7. Από τότε μέχρι σήμερα παραμένει προ-εγκατεστημένο στις νέες εκδόσεις των Windows. Με αυτό μπορούμε να απομονώσουμε συγκεκριμένα κομμάτια της οθόνης και να τα αποθηκεύσουμε ως εικόνες.

Για να ανοίξει το Snipping Tool πρέπει να το ψάξουμε στην αναζήτηση των Windows ή να χρησιμοποιήσετε το συνδυασμό πλήκτρων: πλήκτρο Windows + Shift + S. Αφού γίνει αυτό ένα πολύ μικρό παράθυρο θα ανοίξει, με τις λίγες αλλά χρήσιμες λειτουργίες του προγράμματος να είναι μπροστά μας. Μπορούμε να τραβήξουμε screenshot ολόκληρη την οθόνη, ένα ακανόνιστο σχήμα που θα διαλέξουμε εμείς, ένα ορθογώνιο, ή το παράθυρο ενός προγράμματος μέσω του Window Snip.

Παράλληλα η εφαρμογή μάς δίνει τη δυνατότητα να τραβήξουμε screenshot με καθυστέρηση. Μόλις ολοκληρώσουμε τη λήψη του περιεχομένου που μας ενδιαφέρει, μπορούμε να πειράξουμε το «snip» μας.Υπάρχει η δυνατότητα να σημειώσουμε πάνω σε αυτό, να ζωγραφίσουμε, να υπογραμμίσουμε (highlight) κείμενο ή ακόμη και να αντιστρέψουμε το απόκομμα.

Έπειτα έχουμε τη δυνατότητα να αποθηκεύσουμε την εικόνα μας ως JPG ή PNG, ή ακόμη και να τη κάνουμε αντιγραφή επικόλληση σε άλλο πρόγραμμα. Το Snipping Tool είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο και αξίζει όχι μόνο να γνωρίζετε την ύπαρξή του, αλλά και το να το καρφιτσώσετε στη μπάρα εργασιών σας.

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram