Άνοιξε πολλές σελίδες στο ίντερνετ, με ένα μόνο κλικ

Σκριπτάκι που ανοίγεις ιστοσελίδες με ένα κλικ

Ένα ενδιαφέρον tip που μόλις ανακάλυψα είναι πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα αρχείο batch (.bat) και να το χρησιμοποιήσουμε για να ανοίγουμε αγαπημένες ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε συνέχεια με ένα μόνο κλικ. 

Αρχικά, να πούμε πως τα αρχεία batch, που στα Windows ξεχωρίζουν από την κατάληξη .bat, είναι απλά αρχεία κειμένου, τα οποία περιέχουν μια σειρά εντολές για το λειτουργικό σύστημα.
Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται κανένα ειδικό πρόγραμμα για να δημιουργήσουμε αρχεία bat. Αρκεί ένας οποιοσδήποτε επεξεργαστής κειμένου, όπως το σημειωματάριο στα Windows. 

Επομένως, ανοίγουμε το σημειωματάριο των Windows και γράφουμε τα εξής:

@echo off
start https://www.dwrean.net
start https://www.facebook.com
start https://www.youtube.com/c/kiriakosGR
Οι ιστοσελίδες που έγραψα είναι για δική μου χρήση, οπότε, εσείς, γράφετε αυτές που σας ενδιαφέρουν. Αφού γράψαμε τις σελίδες που θέλουμε, αποθηκεύουμε το αρχείο με όνομα της αρεσκείας μας, αρκεί η κατάληξη να είναι .bat. Για παράδειγμα: «ιστοσελίδες.bat»
Αυτό ήταν! Τώρα, πατώντας πάνω σε αυτό το αρχείο που φτιάξαμε, αμέσως θα ανοίξει ο browser με τις ιστοσελίδες που προσθέσαμε στο συγκεκριμένο σκριπτάκι. Αν πάλι θέλεις να αφαιρέσεις ή να προσθέσεις στο ίδιο αρχείο κάποιες ιστοσελίδες, απλά κάνεις δεξί κλικ και επεξεργασία!  Δεν είναι εύκολο; 

σ.σ: Είναι πολύ εύκολη διαδικασία και το καλύτερο είναι πως μπορούμε να πάρουμε το αρχείο μαζί μας σε ένα φλασάκι και να το χρησιμοποιούμε σε οποιονδήποτε υπολογιστή. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal