Πως βγάζουμε Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου εύκολα και γρήγορα

Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου


Μέχρι τώρα, για να μπορέσεις να βγάλεις αντίγραφο του ποινικού σου μητρώου, έπρεπε να πας αυτοπροσώπως στην Εισαγγελία και μάλιστα δύο φορές, μία για την αίτηση και μία για την παραλαβή του αντιγράφου. Πλέον, η διαδικασία πέρασε στην αντίπερα όχθη, δηλαδή γίνεται εξολοκλήρου ηλεκτρονικά και θα χρειαστείς λίγα λεπτά από το χρόνο σου. 

Πως αιτούμαστε Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου

Αρχικά, επισκέπτεσαι τη σελίδα του Gov.gr εδώ, όπου πατώντας το μπλε κουμπί «Είσοδος στην υπηρεσία» θα πρέπει να δώσεις τους κωδικούς σου στο Taxisnet για να γίνει η ταυτοποίηση.
Όλα τα υπόλοιπα γίνονται καθοδηγούμενα και με εύκολο τρόπο, και αφού τελειώσεις με τα διαδικαστικά, ΔΕΝ θα πάρεις άμεσα το αντίγραφο ποινικού μητρώου αλλά θα εκδοθεί μετά από λίγες ημέρες. Μόλις το αντίγραφο ποινικού μητρώου είναι έτοιμο, θα ειδοποιηθείς μέσω SMS ή e-mail ώστε να το παραλάβεις από την προσωπική σου θυρίδα στο gov.gr.

Σημαντικό: Η διάρκεια ισχύος του αντιγράφου είναι έως και 3 μήνες. Εντός του τριμήνου αυτού, μπορεί να χρησιμοποιείται για πολλαπλές χρήσεις το ίδιο αυτό αντίγραφο ποινικού μητρώου που θα βρίσκεται στην Θυρίδα σου. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal