Distant Desktop - Τεχνική υποστήριξη και έλεγχος υπολογιστών εξ αποστάσεως

δωρεάν απομακρυσμένος έλεγχος υπολογιστή

Όπως μαρτυρά και το όνομά του, το Distant Desktop είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για Windows που μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση σε υπολογιστές από απόσταση. Η διαφορά του σε σχέση με πολλά παρόμοια προγράμματα είναι πως η χρήση του είναι δωρεάν, ακόμη και για εμπορικούς σκοπούς.

Η λειτουργία του είναι απλή και γνωστή για όσους έχουν χρησιμοποιήσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Αφού το τρέξουμε στους δύο υπολογιστές, ακόμη και χωρίς εγκατάσταση, ο χρήστης εισάγει το ID και τον κωδικό του ενός στο άλλο, και τότε αποκτά τον έλεγχό του. Ο χρήστης μπορεί να δει την οθόνη του άλλου υπολογιστή, να χρησιμοποιήσει ποντίκι και πληκτρολόγιο, να στείλει και να λάβει αρχεία ή ακόμη και να στείλει μηνύματα ή να επικοινωνήσει μέσω φωνής με τον χειριστή του άλλου υπολογιστή. Το παραπάνω, το κάνει ιδανικό ακόμη και για εταιρικά περιβάλλοντα, όπου οι IT θα χρειαστεί να πραγματοποιούν αλλαγές σε υπολογιστές και να εξηγούν λειτουργίες σε άλλους υπαλλήλους.
 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το Demonstration Mode (λειτουργία επίδειξης), μία λειτουργία που επιτρέπει την προβολή της οθόνης μας σε άλλους χρήστες, χωρίς όμως αυτοί να μπορούν να ελέγξουν τον υπολογιστή μας. Παράλληλα, το Distant Desktop υποστηρίζει πολλές παράλληλες συνδέσεις, κάτι που θα λύσει τα χέρια πολλών IT manager. 

Στην εποχή της τηλεργασίας, ένα πρόγραμμα σαν το Distant Desktop μπορεί να φανεί σωτήριο, τόσο σε υπαλλήλους, όσο και σε τεχνικούς. Το πρόγραμμα διατίθεται και στην Ελληνική γλώσσα ενώ στο download link στο τέλος, θα δείτε πως υπάρχουν εκδόσεις για Windows αλλά και για android συσκευές. 

Έκδοση: 3.3
Μέγεθος: 10.5 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows
Κατασκευαστής: Distant Desktop Software
Πηγή: distantdesktop.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram