Σεισμοί στην Ελλάδα σε πραγματικό χρόνο

Σεισμοί στην Ελλάδα σε πραγματικό χρόνο


Μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ιστοσελίδα είναι αυτή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, όπου καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο όλες οι σεισμικές δονήσεις στον Ελλαδικό χώρο. Με διαφορά κάποιων δευτερολέπτων, μπορείς να έχεις μια εμπεριστατωμένη ενημέρωση για το μέγεθος του Σεισμού σε ρίχτερ, το εστιακό βάθος, την ακριβή τοποθεσία (με εμφάνιση κουκίδας στο χάρτη)  και την επίσημη (GMT) ώρα Γκρίνουιτς. 

Υπάρχει καταγεγραμμένο ιστορικό όλων των σεισμών που έγιναν το τελευταίο 24ωρο, 48ωρο και 7ήμερο. Ενώ σε άλλη εσωτερική σελίδα του ιστοχώρου μπορούμε να δούμε τους τελευταίους σεισμούς του μήνα και έναν κατάλογο σεισμών για προηγούμενα έτη. 

Αξίζει να αναφερθεί, πως στην ενημέρωση των Live σεισμών, θα δείτε έναν (Α) δίπλα σε κάθε γεγονός το οποίο μετά από λίγο μετατρέπεται σε (Μ). Το (Α) σημαίνει πως η καταγραφή έγινε από αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου, ενώ όταν βλέπετε το (Μ), σημαίνει πως έχουν αναθεωρηθεί από σεισμολόγο.

• Ακολούθησε το σύνδεσμο για τη σελίδα: Σεισμοί στην Ελλάδα σε πραγματικό χρόνο 


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram