Coolors - Ένα απίστευτο εργαλείο για να εντοπίσετε χρώματα που ταιριάζουν μεταξύ τους

χρώματα που ταιριάζουν

To Coolors είναι μία πολύ χρήσιμη ιστοσελίδα ειδικά γι’ αυτούς που μέρος της δουλειάς τους είναι τα χρώματα. Βέβαια, είναι ιδανική και για όσους θέλουν να πειραματίζονται να δημιουργούν διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς για χρήση σε γραφικά, εικόνες ή ακόμη και ιστοσελίδες που μπορεί να δημιουργείτε.

Η ιστοσελίδα διαθέτει πολλά εργαλεία, τα πιο ενδιαφέροντα είναι τα εξής:
  • Η δημιουργία της δικής σας παλέτας. Μπορείτε να φτιάξετε παλέτες με τα δικά σας αγαπημένα χρώματα, πατώντας πάνω στο «Generate».
  • Περιήγηση σε ήδη υπάρχουσες, δημοφιλής παλέτες, με άπειρους συνδυασμούς.
  • Επιλογή συγκεκριμένου χρώματος από άλλο σημείο, πατώντας αρχικά στο «More» και έπειτα στο «Color Picker».
  • Εύρεση και επιλογή χρωμάτων με βάση μία εικόνα. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα, διότι σας δίνει τη δυνατότητα να βρείτε τα χρώματα ενός logo, μιας φωτογραφίας, μιας ιστοσελίδας κ.ά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο «More» και μετά στο «Pick Palette from Photo» και να ανεβάσετε τη φωτογραφία ή την εικόνα που θέλετε.
Όλα τα χρώματα που θα βρείτε στο Coolors περιγράφονται με τον κωδικό τους (HEX) ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αυτούσια στα προγράμματα της επιλογής σας. Έτσι η παλέτα που δημιουργείτε στο Coolors μπορεί να σας βοηθήσει ανεξάρτητα του προγράμματος επεξεργασίας εικόνας που χρησιμοποιείτε!

Τέλος, η ιστοσελίδα έχει το δικό της πρόσθετο για Google Chrome, το δικό της πρόσθετο για την σουίτα της Adobe, αλλά και τη δική της εφαρμογή για συσκευές iOS

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: coolors.co

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης  

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram