Νέα λειτουργία «Copy Link to Text» στο Google Chrome - Δες τι μπορείς να κάνεις

Copy Link to Text  στο Google Chrome


Με την τελευταία αναβάθμιση του Google Chrome στην έκδοση 90, συμπεριλήφθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, αυτό του «Copy Link to Text», δηλαδή σου επιτρέπει την αντιγραφή συγκεκριμένου κειμένου από ένα άρθρο για να το στείλεις σε έναν φίλο ή συνεργάτη σου να το διαβάσει ακριβώς στο σημείο του κειμένου που θέλεις. Μάλιστα, το συγκεκριμένο κείμενο γίνεται highlighted, δηλαδή χρωματίζεται όπως θα κάναμε με ένα φωσφοριζέ μαρκαδόρο. 
 
Η συγκεκριμένη λειτουργία «κρύβεται» στο δεξί κλικ του ποντικιού αλλά αυτή τη στιγμή είναι απενεργοποιημένη. Για να το ενεργοποιήσεις μπορείς να επικολλήσεις στη μπάρα διευθύνσεων του Google Chrome αυτό το λινκ: chrome://flags/#copy-link-to-text και να πατήσεις το Enabled.


Copy link to text



Αφού το κάνεις αυτό, όταν επιλέγεις κείμενο ή μερικές γραμμές με λέξεις, στο μενού του δεξί κλικ θα εμφανιστεί η επιλογή «Copy Link to Text». Το πατάς και μπορείς να το στείλεις σε αυτόν που θέλεις να το διαβάσει.

Έχουμε ενθουσιαστεί με τη συγκεκριμένη λειτουργία, διότι είναι χρησιμότατη και πολύ εύκολη! 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram