Μουσείο του Λούβρου - Δωρεάν ξενάγηση στο ιστορικό μουσείο μέσα από τον υπολογιστή σας

museum louvre free online virtual tour

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους φίλους της τέχνης, καθώς το Μουσείο του Λούβρου προέβη σε μία σημαντική ανακοίνωση. Πιο συγκεκριμένα ολόκληρη η συλλογή του ιστορικού μουσείου είναι πλέον προσβάσιμη online για όλους.

Αυτό σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να περιηγηθεί στις αίθουσες του μουσείου εντελώς ελεύθερα και να θαυμάσει σημαντικά έργα τέχνης. Ανάμεσά τους, η δική μας Αφροδίτη της Μήλου, αλλά και ο θρυλικός πίνακας της Μόνα Λίζα.

Αφού επισκεφθούμε την ιστοσελίδα του μουσείου μπορούμε να επιλέξουμε να παρακολουθήσουμε από τα έτοιμα virtual tour, κάθε ένα με δική του θεματική. Όλα τα εκθέματα είναι μπροστά μας και μπορούμε να τα θαυμάσουμε και να διαβάσουμε στοιχεία για αυτά, ωστόσο δεν υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσουμε αρχεία αυτών.

Συνολικά υπάρχουν περίπου 48.000 εκθέματα διαθέσιμα για δωρεάν προβολή μέσω των virtual tour. Η πανδημία φαίνεται να επηρέασε και το ιστορικό μουσείο που είδε τους επισκέπτες του να μειώνονται από 10 εκατομμύρια το 2019 σε 3 εκατομμύρια για το 2020. Τώρα επιτέλους, όλοι μπορούμε να χαρούμε τα μοναδικά αυτά έργα τέχνης, από την άνεση του καναπέ μας.

Τα virtual tours είναι ιδανικά τόσο για φίλους της τέχνης, όσο και για εκπαιδευτικούς ή μαθητές.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: louvre.fr

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram