Space X Docking Sim - Εσύ θα καταφέρεις να συνδέσεις το Dragon 2 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό;

browser game της SpaceX για dock στον ISS


Πόσο εύκολο είναι να συνδεθεί επιτυχώς ένα σκάφος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό; Το παιχνίδι που θα δούμε σήμερα θα μας δείξει ένα μόνο τμήμα της δυσκολίας ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Στην ιστοσελίδα της SpaceX, του αγαπητού Elon Musk, συναντάμε ένα ενδιαφέρον browser game. Ο παίκτης λαμβάνει τον έλεγχο ενός SpaceX Dragon 2 και καλείτε να το κάνει επιτυχώς dock στον ISS. Μπορεί το παραπάνω να ακούγεται απλό, τουλάχιστον ως παιχνίδι, όμως δεν είναι.

Η διαδικασία πρέπει να γίνει χειροκίνητα μέσα από μία προσομοίωση των εργαλείων που έχουν και οι πραγματικοί χειριστές στα χέρια τους. Οι κινήσεις του παίκτη πρέπει να είναι προσεκτικές και μελετημένες, καθώς τόσο ο σταθμός όσο και το Dragon 2 έχουν κινούνται από μόνα τους σε  μία τροχιά και δεν αρκεί η απλή ευθυγράμμιση. Αν το παρακάνουμε με την ταχύτητα τότε τα πράγματα θα πάρουν άσχημη τροπή. Όσο πλησιάζουμε τον σταθμό, τόσο λιγότερη ταχύτητα πρέπει να έχουμε ενώ οι κινήσεις μας πρέπει να είναι ακόμη πιο μετρημένες.

Μετά από αρκετές προσπάθειες τα καταφέραμε! Ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις και εσύ!

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://iss-sim.spacex.com/

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram