Σταμάτα να είσαι αχάριστος προς τα sites που επισκέπτεσαι

Βγάλε τo adblock από site που επισκέπτεσαι και σου αρέσουν


Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί υπάρχουν διαφημίσεις στα sites ή και σε δωρεάν εφαρμογές; Αυτή η ερώτηση σίγουρα έχει εύκολη απάντηση αλλά μάλλον αρκετοί δεν καταλαβαίνουν ούτε τα εύκολα, ούτε τα απλά και πρέπει να τους τα εξηγήσεις. Έτσι λοιπόν, αυτό το κείμενο είναι για να σου εξηγήσω...τα αυτονόητα. 

Όταν ένα site είναι δωρεάν προσβάσιμο σε όλους, ο μόνος τρόπος για να συντηρηθεί το ίδιο αλλά και οι συντάκτες του, είναι μέσω διαφημίσεων και συνεργασιών. Το πρώτο, είναι ο πιο εύκολος τρόπος ενώ για τις συνεργασίες, απαιτείται να έχεις κάτι να δείξεις από επισκεψιμότητα στον μελλοντικό συνεργάτη σου. 

Επομένως, οι διαφημίσεις σε ένα site είναι επιτακτική ανάγκη για κάποιον που ξοδεύει ΧΡΟΝΟ, ΧΡΗΜΑ και φαιά ουσία για να σου δώσει εσένα έτοιμο στο πιάτο τη πληροφορία που θέλεις. Υπάρχουν έξοδα για τη συντήρηση ενός site και μάλιστα αρκετά. Βέβαια, σε αυτό που δεν μπορείς να βάλεις τιμή είναι ο χρόνος που ξοδεύεται από τους ανθρώπους που το συντηρούν. 

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα επισκεφτείς το αγαπημένο σου site, σκέψου καλύτερα το Adblock (πρόγραμμα μπλοκάρει τις διαφημίσεις) που έβαλες, και δεν δίνεις το δικαίωμα στον δημιουργό να «ανασάνει». Το «δούναι και λαβείν» πρέπει να το εκτυπώσεις και να το κορνιζάρεις στον τοίχο σου μέχρι να το εμπεδώσεις! 

Βέβαια, οι περισσότεροι αναγνώστες μας, κατανοούν τον παραπάνω συλλογισμό, και όπως έδειξε το πρόσφατο γκάλοπ που φτιάξαμε στο Facebook group μας, η συντριπτική πλειοψηφία είτε δεν χρησιμοποιεί καθόλου Adblock (55 ψήφοι) ή έχει βάλει εξαίρεση στο δικό μας site (81 ψήφοι). Δες screenshot από το γκάλοπ: 




Επομένως, τα παραπάνω γραφόμενα, είναι για αυτούς τους λίγους που δεν νιώθουν την αναγκαιότητα αυτή και δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κατανοήσουν. Βέβαια, για τους τελευταίους, όσα λογύδρια και να γράψουμε, θα παραμείνουν ως μια μικρή και κακή παρένθεση. 


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram