Ο διάβολος του Στρέφη - Δωρεάν μυθιστόρημα από τον Αύγουστο Κορτώ

Ο Διάβολος του Στρέφη - Δωρεάν μυθιστόρημα του Αυγούστου Κορτώ

Ακόμα ένα μυθιστόρημα από τον ταλαντούχο συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ, βρίσκεται στα «χέρια μας» με τίτλο «Ο διάβολος του Στρέφη», το οποίο πήρε την ηλεκτρονική του μορφή χάρη στην επιμέλεια της Ανοικτής βιβλιοθήκης του Γιάννη Φαρσάρη, και διανέμεται εντελώς δωρεάν σε PDF, ePub και Kindle μορφότυπα. 

Ο Αύγουστος Κορτώ (ψευδώνυμο του Πέτρου Χατζόπουλου), είναι Έλληνας συγγραφέας και μεταφραστής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Το 1999 δημοσίευσε την πρώτη συλλογή διηγημάτων του, «το Βιβλίο των βίτσιων», και έκτοτε ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή και τη μετάφραση. Ζει πλέον στην Αθήνα, στα Εξάρχεια.

Πρόλογος του βιβλίου: 

Αθήνα, δεκαετία ’80. Ο αφηγητής, αόρατο σχολιαρόπαιδο, μεγαλωμένο με απάνθρωπες στερήσεις, κουβαλά παντού την αγωνία του μισο-ερειπωμένου σπιτιού του, στους πρόποδες του Στρέφη, όπου αυτός κι η μητέρα του ζουν σε καθεστώς μόνιμου τρόμου -καθώς ο πατέρας- αφέντης γνωρίζει μόνο τη γλώσσα της βίας.

Όμως αυτό δεν είναι το μόνο που στοιχειώνει το ανήμπορο, φοβισμένο αγόρι: γιατί η σκάλα που οδηγεί στο πάνω πάτωμα είναι χτισμένη με τούβλα, και κάθε βράδυ ο διάβολος ξυπνά και κατεβαίνει, μπαίνει στο δωμάτιό του και πλαγιάζει στο κρεβάτι του.

Έτσι, όταν γνωρίζει τη Γιάννα, ένα έφηβο χαμίνι, πέφτει με τα μούτρα σε ολοένα μεγαλύτερες αποδράσεις, ανακαλύπτοντας μια πόλη γεμάτη θαυμαστές κόχες κι αθέατους ανθρώπους. Όμως το σπίτι, τα φαντάσματα στο πάνω πάτωμα, ο διάβολος – όλα τον καλούν, οδηγώντας τον αναπόδραστα στην τελική αναμέτρηση.


Είδος αρχείου: PDF, ePub, Kindle 
Μέγεθος: 1.03 MB
Σελίδες: 162
Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ
Πηγή/Εκδόσεις: Ανοικτή Βιβλιοθήκη 
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram