«Γλαρόλυκοι» - Νέες ανεξάρτητες εκδόσεις με ελεύθερα έργα

Γλαρόλυκοι - Ανεξάρτητες εκδόσεις με δωρεάν υλικό

Οι Γλαρόλυκοι δημιουργήθηκαν προς το τέλος του σωτήριου έτους 2020 από την ανάγκη μιας παρέας ανθρώπων να εκδώσουν και να διαχειριστούν το υλικό τους, υπό τους δικούς τους όρους, με γνώμονα την τέχνη και όχι το κέρδος. Πρόκειται για ανεξάρτητες εκδόσεις που προάγουν την ιδέα του ελεύθερου διαμοιρασμού και όπως γράφουν στο μότο τους: «Ελεύθερη λογοτεχνία, Ελεύθερος πολιτισμός, Ελεύθεροι άνθρωποι»

Αυτό που κάνουν είναι να εκδίδουν -πρωτίστως-  ψηφιακά και το παραγόμενο υλικό να διατίθεται με ελεύθερη άδεια χρήσης Creative Commons BY-NC-SA ή Creative Commons BY-NC-ND, ανάλογα με το τι έχει επιλέξει ο/η δημιουργός. Προτρέπουν σε νέους δημιουργούς και συγγραφείς να επιλέξουν την έκδοση των βιβλίων τους από τους Γλαρόλυκους ή και να συμμετέχουν με έργα τους σε συλλογές των εκδόσεων. 

Ήδη, οι Γλαρόλυκοι, έχουν κυκλοφορήσει δύο (2) έργα: Ένα μικροδιήγημα και ένα παραμύθι, ενώ στον αέρα του διαδικτύου είναι και το πρώτο τεύχος του ομώνυμου λογοτεχνικού περιοδικού. Φυσικά, όλα αυτά είναι ελεύθερα για κατέβασμα και ανάγνωση. 
Ευχόμαστε, οι Γλαρόλυκοι να γεμίσουν τις διαδικτυακές τους σελίδες με έργα διάφορων συγγραφέων και καλλιτεχνών που κάτι έχουν να πουν και κυρίως ανθρώπους που διαθέτουν το αίσθημα της δοτικότητας και το στοιχείο του ελεύθερου διαμοιρασμού. 

• Ακολουθήστε το σύνδεσμο για την σελίδα ► Γλαρόλυκοι - Ανεξάρτητες εκδόσεις


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram