Η «μαγική» συντόμευση που θα «ξεπαγώσει» τον υπολογιστή σου

ξεπάγωμα του PC με μια συντόμευση


Πολλές φορές έχει διαπιστωθεί από αναφορές χρηστών σε Windows 10 πως το σύστημα «παγώνει» με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα στον υπολογιστή μας. Πριν όμως προβούμε στη τελευταία λύση, δηλαδή τον εξαναγκασμό του κλεισίματος του υπολογιστή με ανορθόδοξο τρόπο, μπορούμε να δοκιμάσουμε μία συντόμευση πληκτρολογίου που υπάρχει στα Windows 10 και κυριολεκτικά μπορεί να σώσει τον υπολογιστή σου από την προαναφερθείσα «βάρβαρη» διαδικασία κλεισίματος. 

Η μαγική συντόμευση λοιπόν αποτελείται από 4 κουμπιά στο πληκτρολόγιο μας, και αυτή είναι: 

Win + Ctrl + Shift + B

Στην ουσία, αυτό που γίνεται μετά την πληκτρολόγηση αυτής της συντόμευσης, είναι η επανεκκίνηση των drivers της κάρτας γραφικών του υπολογιστή μας, η οποία φυσικά ευθύνεται για τα γραφικά της οθόνης μας και ίσως εκεί βρίσκεται το πρόβλημα του «παγώματος». Όταν λοιπόν πληκτρολογήσετε αυτή τη συντόμευση, θα διαπιστώσετε έναν στιγμιαίο αναβόσμημα της οθόνης συνοδευόμενο από ηχητικό μπιπ. 
Λογικά, μετά από αυτό, τα πράγματα θα είναι κανονικά στον υπολογιστή σας και θα μπορείτε να συνεχίσετε τις εργασίες σας από εκεί που τις αφήσατε. 

Σκεφτείτε να γράφατε κείμενο στο Word, να είχατε φτάσει κάπου στις χίλιες λέξεις και να μην είχατε αποθηκεύσει την πρόοδό σας μέχρι τη στιγμή του παγώματος. Αφήστε, την έχω πατήσει άπειρες φορές! Σας εύχομαι καλή επιτυχία.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram