Mopria - Η καλύτερη εφαρμογή για εκτύπωση και σκανάρισμα από smartphone, συμβατή με όλους τους εκτυπωτές

εκτύπωση και σκανάρισμα android app mopria


Mopria, περίεργο όνομα αλλά απίστευτη πρωτοβουλία! Η Mopria Alliance δημιουργήθηκε πριν λίγα χρόνια με στόχο να δημιουργήσει ένα κοινό τρόπο επικοινωνίας ανάμεσα σε συσκευές (υπολογιστές, smartphone) και εκτυπωτές. Μέχρι εκείνη τη στιγμή κάθε κατασκευαστής εκτυπωτή είχε την δική του λύση, κάτι που συχνά ίσως οδηγούσε σε μπελάδες.

Η χρήση του Mopria σε υπολογιστές είναι αρκετά απλή και γίνεται αυτόματα από τα Windows. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσουμε κάποιο επιπλέον λογισμικό. Στην περίπτωση που τα Windows δεν εντοπίσουν driver για έναν εκτυπωτή θα εγκαταστήσουν τους driver της Mopria, που συνεργάζονται άψογα με τους περισσότερους εκτυπωτές.

Ας εστιάσουμε όμως στο Mopria app για Android. Μέσω αυτού μπορούμε να εκτυπώσουμε αρχεία από το smartphone ή tablet μας σε κάθε εκτυπωτή που συναντάμε. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα να σαρώσουμε έγγραφα, εφόσον φυσικά ο εκτυπωτής μας λειτουργεί και ως σαρωτής.

Στην Mopria Alliance συμμετέχουν εταιρίες όπως Epson, Canon, HP, Ricoh, Xerox, Lexmark και όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές εκτυπωτών. Παράλληλα, εταιρίες όπως η Microsoft και η Adobe έχουν βοηθήσει ώστε να υπάρχει συμβατότητα σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά συστήματα και τους περισσότερους τύπους αρχείων.

Πρόκειται για ένα ισχυρό εργαλείο που αξίζει να βρίσκεται εγκατεστημένο σε κάθε Android smartphone!

Έκδοση: 2.12
Μέγεθος: 93MB
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: Mopria Alliance
Πηγή: mopria.org
Συντάκτης του άρθρου: Dwrean Team


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram