Rebetikon - Δωρεάν εφαρμογή με τους λαϊκούς δρόμους, ρυθμούς και συγχορδίες στο Μπουζούκι


Rebetikon - Δωρεάν εφαρμογή με τους λαϊκούς δρόμους, ρυθμούς και συγχορδίες στο Μπουζούκι


Όταν παρουσιάζουμε εφαρμογές που έχουν να κάνουν με το σύνολο της εκπαίδευσης, ενθουσιαζόμαστε πολύ και περισσότερο όταν αυτές οι εφαρμογές είναι εντελώς δωρεάν και οι δημιουργοί τους απλά θέλουν να επικοινωνήσουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά! 

Έτσι και με το Rebetikon, μια δωρεάν ελληνική εφαρμογή για Android και iOS συσκευές που στην ουσία πρόκειται για όλη την Ελληνική λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική σε μία εφαρμογή. Μέσω του Rebetikon, μπορείς να μάθεις τους βασικούς λαϊκούς δρόμους στο μπουζούκι (τρίχορδο και τετράχορδο) καθώς και τους λαϊκούς ρυθμούς βλέποντας και ακούγοντάς τους. Τελευταία προστέθηκαν και τα Ακκοπανιαμέντα, δηλαδή οι συγχορδίες με οπτικοακουστική εκμάθηση. 

Όπως γράφει και ο δημιουργός, με την εφαρμογή αυτή σου δίνεται η ευκαιρία να ακολουθήσεις τρεις βασικούς κανόνες: 

Άκουσε
Mάθε
Mελέτησε οπουδήποτε κι αν είσαι!

Ένας εύκολος κι αποτελεσματικός τρόπος εκμάθησης αλλά και μελέτης της Ελληνικής λαϊκής μουσικής που παράλληλα με τα δωρεάν μαθήματα μπουζουκιού που γράψαμε σε παλιότερα άρθρα: Μαθήματα τρίχορδου και Μαθήματα με τον Νίκο Δαλδαβάνη, θα είσαι σε θέση να κάνεις μια πολύ καλή αρχή. 

Επίσης, έχουμε γράψει ακόμα ένα άρθρο με δύο εφαρμογές για Android που κάνουν παρόμοια δουλειά. 

Δείτε βίντεο της εφαρμογής



Στο download link που ακολουθεί, θα μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή Rebetikon από τα αντίστοιχα store και να την εγκαταστήσεις στη συσκευή σου. 

Έκδοση: 2.0
Μέγεθος: 43 MB (Android), 55.3 Mb (iOS)
Λειτουργικό σύστημα: Android 5.0 και άνω, iOS 12 και άνω
Κατασκευαστής: Ιωάννης Ρούσσος
Πηγή: Google Play Store
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram