Privacy Sexy - Ο πιο εύκολος τρόπος να απαλλαγείς από ενοχλητικές συνήθειες των Windows και να προστατεύσεις τα δεδομένα σου

πως να απενεργοποιήσεις εύκολα την τηλεμετρία των windows


Το Privacy Sexy είναι μία απίστευτα χρήσιμη ιστοσελίδα που όπως δηλώνει και το όνομά της ασχολείται με την ιδιωτικότητα. Πιο συγκεκριμένα στο Privacy Sexy θα βρούμε scripts, τα οποία θα μας βοηθήσουν να προστατεύσουμε καλύτερα τα δεδομένα μας αλλά και τους υπολογιστές μας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, scripts ονομάζονται αρχεία τα οποία αφού τα εκτελέσουμε, τρέχουν μία σειρά εντολών στο τερματικό (γραμμή εντολών) του υπολογιστή μας. Έτσι, δεν χρειάζεται να κάνουμε copy paste τις εντολές μία μία, ενώ η όλη διαδικασία διαρκεί κάποια δευτερόλεπτα.

Το Privacy Sexy φιλοξενεί 734 διαφορετικά scripts για υπολογιστές με λειτουργικό Windows ή MacOS. To Privacy Sexy έχει χωρίσει τα script του σε κατηγορίες ανάλογα με τις λειτουργίες που επιτελούν. Υπάρχουν script για να απενεργοποιήσουμε την συλλογή δεδομένων από το λειτουργικό, script για να αφαιρέσουμε bloatware, άλλα που αφορούν τα δεδομένα που συλλέγουν προγράμματα και πάρα πολλά ακόμη.

Επειδή τα διαθέσιμα script είναι εκατοντάδες, το Privacy Sexy μάς βοηθά έχοντας κάποια έτοιμα πακέτα με script. Υπάρχει το πακέτο Strict, που περιλαμβάνει έναν μεγάλο όγκο από script, αλλά και το Standard, όπου οι δημιουργοί έχουν επιλέξει τα απαραίτητα για αυτούς. Βέβαια, ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει έναν συνδυασμό από δικά του script, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο ίδιο .bat εκτελέσιμο αρχείο (ή .SH στη περίπτωση των MacOS). Έτσι η διαδικασία γίνεται ακόμη πιο εύκολη.

Εκτός από την online έκδοσή του, το Privacy Sexy διαθέτει και offline, έτσι ώστε να μπορούμε να το τρέχουμε και τοπικά. Μάλιστα, η offline έκδοση, εκτός από Windows και MacOS, υποστηρίζει και Linux! Τέλος, αφού επιλέξουμε ένα script, η ιστοσελίδα μας εμφανίζει τον κώδικά του, ώστε να υπάρχει 100% διαφάνεια στο τι ακριβώς κάνει το κάθε ένα από αυτά.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: privacy.sexy


Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal