Split Files - Χώρισε μεγάλα αρχεία σε μικρότερα κομμάτια για ευκολότερη αποστολή

μεγάλα αρχεία σε μικρότερα κομμάτια για αποστολή



Αρκετά απλό το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε σήμερα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι χρήσιμο. Το Split Files είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για Windows, δημιουργημένο από την AltarSoft,  πίσω από την οποία βρίσκεται ο Ρώσος προγραμματιστής Aleksey Taranov.

Η λειτουργία του είναι απλή, αφού μέσω αυτού μπορούμε να χωρίσουμε μεγάλα αρχεία (βίντεο, ήχου κ.α) σε μικρότερα τμήματα. Με αυτό τον τρόπο έχουμε τη δυνατότητα να τα στείλουμε ευκολότερα, είτε με email, είτε μέσω οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας αποστολής αρχείων που δεν υποστηρίζει την αποστολή μεγάλων αρχείων. 

Αφού επιλέξουμε τον τρόπο που θέλουμε να χωρίσουμε το αρχείο μας και πατήσουμε το πλήκτρο για να ξεκινήσει η διαδικασία, παράγονται μικρότερα αρχεία. Έπειτα, θα χρειαστεί αυτά να συνδυαστούν κατάλληλα για να ξαναδημιουργηθεί το πρωτότυπο. Εδώ έχουμε δύο επιλογές: Είτε θα χρησιμοποιήσουμε ξανά το Split Files, είτε θα επιλέξουμε (κατά τον διαχωρισμό του αρχείου) να δημιουργηθεί ένα .bat αρχείο για να τα συνοδεύει. Όπως καταλαβαίνουμε, ο δεύτερος τρόπος είναι πολύ πιο γρήγορος, διότι δεν αναγκάζουμε τον παραλήπτη να εγκαταστήσει και αυτός το πρόγραμμα. 

Μόλις στείλουμε τα επιμέρους αρχεία μαζί με το .bat, αρκεί ο παραλήπτης να τρέξει το τελευταίο, χωρίς να χρειάζεται κανένα επιπλέον πρόγραμμα, για να δημιουργηθεί το πρωτότυπο. Στο download link που υπάρχει στο τέλος του άρθρου, μπορούμε να κατεβάσουμε εντελώς δωρεάν το Split Files μέσα από την ιστοσελίδα του δημιουργού του.


Έκδοση: 1.7.2
Μέγεθος: 587ΚΒ
Λειτουργικό σύστημα: Windows
Κατασκευαστής: AltarSoft
Πηγή: altarsoft.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram