Brave Search - Η μηχανή αναζήτησης που δεν σε ελέγχει

brave search engine

Η Brave Search είναι η πιο ολοκληρωμένη, ανεξάρτητη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο με έμφαση στην ιδιωτικότητα, όπως μας λένε οι δημιουργοί της, και αν κρίνουμε από τον αντίστοιχο browser, μάλλον είναι καλοί σε αυτό. 
Πλέον, τρέχει η beta έκδοση της μηχανής και μπορούμε να την ενσωματώσουμε στον browser που χρησιμοποιούμε ως βασική μηχανής αναζήτησης, βάζοντας στην άκρη τις γνωστές Google, Bing, DuckDuckGo κ.α. 
Βέβαια, το ιδανικό είναι να χρησιμοποιούμε την Brave Search engine με τη «μαμά» browser για μια ολοκληρωμένη ιδιωτικότητα, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των μεγάλων εταιριών. 

Τι κάνει η συγκεκριμένη μηχανή

Οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης -ακόμη και οι υποτιθέμενες «ουδέτερες» ή «ιδιωτικές»- δεν έχουν το δικό τους ευρετήριο. Είναι απλώς «βιτρίνες» που βασίζονται αποκλειστικά σε τρίτους. Μέσω της Brave, μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας ευρετήριο αναζήτησης, διότι απλά αυτό σημαίνει ανεξαρτησία, και η ανεξαρτησία σημαίνει επιλογή. Επιλογή για τον χρήστη να έχει εναλλακτικές λύσεις και επιλογή που επιτρέπει στην Brave να μην τηρεί τις πολιτικές τρίτων (π.χ. λογοκρισία, προκαταλήψεις, οικονομικά συμφέροντα κ.λπ.).



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram