Geolocating News - Οπτικοποίηση των ειδήσεων στην Ελλάδα μέσα από έναν χάρτη

Geolocating News - Δες τα νέα της Ελλάδας μέσα από έναν χάρτη


To Geolocating News είναι μια εκπληκτική ιδέα που υλοποιήθηκε στα πλαίσια πτυχιακής εργασίας από τον φοιτητή Νικόλα Σταυρακάκη και προσφέρει έναν νέο, διαφορετικό τρόπο ενημέρωσης για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα μας. 

Με την χρήση ενός χάρτη, οπτικοποιεί και παρουσιάζει άμεσα τις τελευταίες ειδήσεις στο σημείο που συμβαίνουν, την στιγμή που συμβαίνουν. Η web εφαρμογή παρακολουθεί μερικές από τις βασικότερες ενημερωτικές ιστοσελίδες στον ελληνικό χώρο, εμφανίζοντας απευθείας την αντίστοιχη ειδοποίηση για ένα γεγονός, με το που υπάρξει η πρώτη δημοσιογραφική κάλυψη.

Με το που μπεις στον χάρτη, θα δεις σε μορφή «πινέζας» το στίγμα που δείχνει σε ποια περιοχή της Ελλάδας έχουμε την είδηση και κάνοντας κλικ θα μεταφερθείς στο site που μετέδωσε το νέο. 
Επίσης, στα δεξιά του χάρτη, βλέπουμε μία κάθετη μπάρα που μπορούμε να την πειράξουμε για να βλέπουμε τα νέα της Ελλάδας σε πραγματικό χρόνο (Live), το τελευταίο 2ωρο, 4ωρο, 6ωρο, 8ωρο, 10ωρο ή 12ώρο. Επίσης, υπάρχει και ένα καμπανάκι που αν το ενεργοποιήσουμε θα μας ειδοποιεί με ήχο όποτε υπάρχει νεότερη είδηση. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ειδήσεις αντλούνται από τα παρακάτω ελληνικά ειδησεογραφικά sites: CNN Greece, Epirus Now, evros24, in.gr, Sterea News, Εφημερίδα «Θεσσαλία», Εφημερίδα «Μακεδονία», Νέα Κρήτη, Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων και Πρώτο Θέμα.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal