Google Go - Μετάφραση από την κάμερα του smartphone μας και πολλά ακόμη με την ελαφριά εφαρμογή της Google

εφαρμογή ελαφριά Google αναζήτηση και μετάφραση

Google Go
! Ένα περίεργο όνομα για εφαρμογή όμως όσοι μας ακολουθούν συχνά ξέρουν τι σημαίνει η λέξη Go δίπλα σε εφαρμογές της Google. Φυσικά, πρόκειται για πιο ελαφριές εκδόσεις εφαρμογών της Google οι οποίες καταναλώνουν λιγότερη μπαταρία ή και χρησιμοποιούν λιγότερους πόρους. Έτσι είναι φιλικές προς τις πιο αδύναμες Android συσκευές, smartphone και tablet.

Το Google Go είναι λοιπόν η Go έκδοση της εφαρμογής αναζήτησης της Google. Μέσα από αυτή μπορούμε να βρούμε ιστοσελίδες, εικόνες και πολλά ακόμη, χρησιμοποιώντας τη ως μηχανή αναζήτησης. Εκτός από αυτό, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αναζήτηση με τη φωνή μας, όπως ακριβώς και στη κανονική μη-Go εφαρμογή.

Ευτυχώς, ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της Google εφαρμογής παραμένει και αυτό εδώ. Ο λόγος για την ανάγνωση, ακρόαση αλλά και αναζήτηση μέσω του Google Lens. Με αυτή τη λειτουργία μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη κάμερα του smartphone μας για να μεταφράζουμε λέξεις που βρίσκονται σε ετικέτες και πινακίδες, σε πραγματικό χρόνο. Εκτός αυτού, με το Lens μπορούμε να ακούσουμε μία λέξη στη γλώσσα προέλευσής της ή και να πραγματοποιήσουμε αναζήτηση σχετική με το κείμενο που καταγράφει η κάμερα της συσκευής μας.

Τέλος, το Google Go επιτρέπει να αποθηκεύσουμε κάποια ενδιαφέροντα (π.χ. ταινίες, αθλητικές ομάδες) και έπειτα να λαμβάνουμε ενημερώσεις σχετικές με αυτά στη συσκευή μας. Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία η οποία θα μας κρατάει πάντα ενήμερους για τα αγαπημένα μας θέματα.

Μέσω του παρακάτω συνδέσμου μπορούμε να εγκαταστήσουμε το Google Go στη συσκευή μας. Αξίζει να σημειώσουμε πως η εγκατάστασή του, έχει νόημα σε περίπτωση που απεγκαταστήσουμε την κανονική Google εφαρμογή.


Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: Google
Πηγή: play.google.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram