SIV - Μάθε τα ΠΑΝΤΑ για τον υπολογιστή σου, όσο παλιός και να είναι

πως να μάθω πληροφορίες για τον υπολογιστή μου


Το SIV είναι ένα απλό πρόγραμμα εμφάνισης πληροφοριών για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows. Εξάλλου, το όνομά του προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων System Information Viewer.

Τρέχοντας το SIV σε έναν υπολογιστή, θα μας αποκαλύψει όλα όσα θα πρέπει να ξέρουμε για το μηχάνημά μας, όπως πληροφορίες σχετικά με το λειτουργικό σύστημα αλλά και για το υλικό μέρος του υπολογιστή μας (hardware). Το SIV όμως, μπορεί να εμβαθύνει πολύ παραπάνω από το να μας δείξει τον επεξεργαστή, τις μνήμες RAM και την κάρτα γραφικών που έχουμε. Για παράδειγμα, μπορούμε να δούμε πληροφορίες σχετικά με τα USB ports, πληροφορίες για τους αισθητήρες που διαθέτει η μητρική μας, ακόμη και για το αν υπάρχουν άλλοι υπολογιστές συνδεδεμένοι σε αυτό, μέσω δικτύου. Εκτός από τα παραπάνω, το SIV μάς ενημερώνει και για τη τωρινή κατάσταση του συστήματος, δηλαδή πόσοι πόροι χρησιμοποιούνται και τι θερμοκρασίες έχουν διάφορα κομμάτια του υπολογιστή (πυρήνες επεξεργαστή, σκληροί δίσκοι, κάρτα γραφικών κ.α.).

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμβατότητα του SIV με μια τεράστια γκάμα από υπολογιστές. Από σύγχρονα μηχανήματα με «τρελά» τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως Core i9 και Ryzen 9, μέχρι πολύ παλαιότερους υπολογιστές, με λειτουργικό σύστημα Windows NT 3.5.1 και 95, 98, 2000! Αρκεί να κατεβάσουμε το siv32l.zip από τον παρακάτω σύνδεσμο για τους παλιούς υπολογιστές, και για τα σύγχρονα συστήματα, θα χρειαστεί να κατεβάσουμε το siv.zip.


Έκδοση: 5.59
Μέγεθος: 18.1MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows
Κατασκευαστής: Ray Hinchliffe
Πηγή: rh-software.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram