Snapdrop - Ασύρματη αποστολή αρχείων μεταξύ συσκευών, τύπου AirDrop, για όλους!

snapdrod μεταφορά αρχείων μεταξύ διαφορετικών συσκευών ασύρματα


Τι θα έλεγες αν μπορούσες να στείλεις αρχεία από μία συσκευή σε μία άλλη στιγμιαία, χωρίς να μπλέξεις με καμία ρύθμιση; Μπορεί να ακούγεται ουτοπία αλλά το Snapdrop είναι αυτό που πάντα έψαχνες.
 
Πρόκειται για μία online εφαρμογή που μας επιτρέπει να μεταφέρουμε ασύρματα και γρήγορα αρχεία μεταξύ συσκευών. Στην πραγματικότητα, δεν μας νοιάζει καν το λειτουργικό της συσκευής, αρκεί να ανοίξουμε την ιστοσελίδα στις δύο συσκευές. Έπειτα θα εμφανιστεί στον χάρτη της μίας η άλλη και με ένα κλικ πάνω της μπορούμε να στείλουμε όποιο αρχείο επιθυμούμε, γρήγορα και με ασφάλεια.

Το Snapdrop είναι η απάντηση στο AirDrop της Apple, μόνο που λειτουργεί σε όλες τις συσκευές, ανεξάρτητα από το λειτουργικό της. Μάλιστα αποτελεί ίσως και τον πιο εύκολο τρόπο να στείλουμε ασύρματα αρχείο μεταξύ Windows και Mac υπολογιστών!

Η online αυτή εφαρμογή χρησιμοποιεί το τοπικό μας δίκτυο και απαιτεί απλά οι δύο συσκευές να είναι συνδεδεμένες σε αυτό. Έπειτα χρησιμοποιείται η ταχύτητα του -εσωτερικού- μας δικτύου ώστε το αρχείο να ταξιδέψει με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο, ενώ παράλληλα κανείς δεν έχει πρόσβαση σε αυτό, αφού δεν φτάνει ποτέ στους server της εταιρίας. Αν κάποιος έχει επιφυλάξεις, μπορεί να επισκεφθεί την σελίδα του Snapdrop στο github, όπου υπάρχει αναρτημένος όλος ο πηγαίος κώδικας της εφαρμογής! 
 
Τέλος, υπάρχει και εφαρμογή Snapdrop για Android, όμως βρίσκεται ακόμη σε πρώιμη έκδοση και δεν υπάρχει λόγος χρήσης της, αφού η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή μέσω της ιστοσελίδας!

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: snapdrop.net


Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram