Κοινόχρηστοι φάκελοι για πρόσβαση απ' όλους τους υπολογιστές του σπιτιού

Κοινόχρηστοι φάκελοι σε υπολογιστές του ίδιου σπιτιού


Ενώ είναι πολύ εύκολο, πολύς κόσμος δεν γνωρίζει να δημιουργεί κοινόχρηστους φακέλους στον υπολογιστή ώστε να είναι διαθέσιμη η πρόσβαση σε αυτούς απ' όλους τους υπολογιστές του σπιτιού μας. Είναι αρκετοί φίλοι μου, που για να μεταφέρουν αρχεία από τον έναν υπολογιστή στον άλλον, χρησιμοποιούν φλασάκια!! 

Στα Windows 10 είναι πανεύκολη διαδικασία δημιουργίας κοινόχρηστου φακέλου και δεν θα μας πάρει πάνω από ένα λεπτό για να το φτιάξουμε. Αρκεί, οι υπολογιστές να είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο ρούτερ, εφόσον μιλάμε για το ίδιο σπίτι, είτε με καλώδιο είτε ασύρματα. 


κοινόχρηστοι φάκελοιΤο πρώτο πράγμα που πρέπει κάνουμε είναι δεξί κλικ -> ιδιότητες στο φάκελο που θέλουμε να γίνει κοινόχρηστος, και μετά να τον ορίσουμε ως κοινόχρηστο από το tab με όνομα «κοινή χρήση». Αυτό ήταν εν ολίγοις αλλά επειδή μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις που λένε και οι κινέζοι, πόσο μάλιστα το επεξηγηματικό βίντεο του Βασίλη Ταβουλτσίδη που ακολουθεί αμέσως τώρα και εξηγεί βήμα-προς βήμα τη διαδικασία:


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram