Zmeter - Ένα χρήσιμο desktop widget που εμφανίζει πληροφορίες για το σύστημά μας

z-meter στατιστικά και πληροφορίες για CPU, RAM και δίκτυο

Το ZMeter είναι μία φορητή εφαρμογή για Windows που δημιουργεί ένα όμορφο widget στην επιφάνεια εργασίας μας. Εκεί εμφανίζονται διάφορες πληροφορίες για το σύστημά μας και την κατάστασή τους σε πραγματικό χρόνο.

Οι πληροφορίες αυτές είναι:
  • Η χρήση του δικτύου μας (upload/download)
  • Η κατάσταση του επεξεργαστή μας (ποσοστό χρήσης, χρόνος που είναι ο υπολογιστής ανοιχτός)
  • Στατιστικά χρήσης για τη μνήμη RAM
  • Χρήση του σκληρού μας δίσκου όσον αφορά την εγγραφή (Write) και την ανάγνωση (Read) που γίνεται σε πραγματικό χρόνο.

 Όλες οι παραπάνω πληροφορίες εμφανίζονται με καλαίσθητο τρόπο, μέσω γραφημάτων ώστε να βλέπουμε και το ιστορικό των τιμών τους των τελευταίων λεπτών.

Ο χρήστης έχει την επιλογή να «πειράξει» το μέγεθος του widget ώστε να το φέρει ακριβώς στα μέτρα του. Ταυτόχρονα, υπάρχουν δύο διαθέσιμα θέματα (light και dark) ώστε να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει με δεξί κλικ επάνω στο πρόγραμμα και τέλος, πάλι με δεξί κλικ μπορούμε να επιλέξουμε την On top λειτουργία με την οποία το παράθυρο του προγράμματος παραμένει πάνω από τα υπόλοιπα χωρίς να κρύβεται.

Μπορούμε να κατεβάσουμε το ZMeter εντελώς δωρεάν από την ιστοσελίδα των δημιουργών του, Zhorn Software, μέσω του παρακάτω συνδέσμου.

Έκδοση: 1.1
Μέγεθος: 971KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows
Κατασκευαστής: Zhorn Software
Πηγή: zhornsoftware.co.uk
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram